Brabender FlexWall ook voor hygiënisch doseren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Brabender FlexWall ook voor hygiënisch doseren

Brabender Technologie KG, heeft haar FlexWall® doseerprogramma, die zijn voorzien van de flexibele paddle-activerende trog, verder uitgebreid met een “Food Design” en een “Sanitary Design”.

Deze uitvoeringen van FlexWall® doseerunits zijn gebaseerd op de succesvolle FlexWall®Plus serie en ontworpen in overleg met de EHEDG. Ze zijn geschikt voor het doseren van stortgoed onder hygiënische voorwaarden in de chemie-, pharma en voedingsmiddelenindustrie en voldoen aan de EHEDG-aanbevelingen, EG-richtlijnen en DIN-EN-normen.

In het nieuwe design zijn uiteenlopende combinaties mogelijk van materialen en uitvoeringsdetails zoals onder meer een SEW Aseptic aandrijving; RVS montageplaat en klemmenkasten; flexibele PU trog volgens FDA toegelaten; Tri-clamp verbindingen; etc. De uitvoering is per toepassing af te stemmen op de wensen van de eindklant. De doseerunit is verkrijgbaar in zowel enkel- als dubbelschroef uitvoering en zeer snel en eenvoudig demontabel voor een goede reiniging.

Alle doseerunits uit de FlexWall®- en Flexwall®Plus serie zijn verkrijgbaar als gravimetrische- of volumetrische doseerunit. Tevens is de volgens FDA toegelaten flexibele PU trog nu ook toepasbaar in ATEX II 1D, 2D en 3D.

Geschreven door

Logo van:Brabender FlexWall ook voor hygiënisch doseren

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer