Bomatech ontwerpt zeefmachine met snelwisseling

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bomatech ontwerpt zeefmachine met snelwisseling

Bomatech uit Wijk en Aalburg dat veelal klantspecifieke machines ontwerpt en bouwt heeft een roterend zeef ontwikkeld waarbij het zeefdek in zeer korte tijd gewisseld kan worden.

De machine bestaat uit een huis met daarin een draaimechanisme waarop een frame met zeefdek is bevestigd. Het frame is zo ontworpen dat dit met het losdraaien van slechts een bout kan worden losgemaakt en eenvoudig door een van de deksels uit de machine kan worden genomen. Even zo snel als gedemonteerd kan vervolgens een frame met een andere perforatie worden geplaatst. De benodigde wisseltijd wordt door het vernuftige ontwerp zodoende beperkt tot hooguit 5 minuten.

Daarnaast is tijdens de ontwikkeling van het werktuig de inbouwhoogte een belangrijk uitgangspunt geweest en bedraagt de totale hoogte inclusief aandrijving slechts 530mm. Door de uitgekiende constructie kan het product dat door het zeefdek valt zowel aan de onderzijde als via de zijkant van de machine worden afgevoerd.

Geschreven door

Bomatech B.V.

Specialist in het ontwerpen, tekenen en bouwen van machines, productielijnen en fabrieken voor de voedings-, diervoeder- en recyclingindustrie. Onze missie is om onze opdrachtgevers te voorzien van de maximaal haalbare... Lees meer