BKM Linings verbreed zijn productie in rubber bekledingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: BKM Linings verbreed zijn productie in rubber bekledingen

Sinds 1994, na een overname van de Vredestein rubberbekledingsactiviteiten, heeft BKM Linings b.v. een uitstekende reputatie opgebouwd met zijn programma aan chemisch bestendige en slijtvaste rubber bekledingen. Niet alleen Nederlandse bedrijven maken gebruik van de aanwezige know-how en vakmanschap binnen dit betrekkelijk kleine bedrijf, maar ook steeds vaker laten buitenlandse bedrijven hun produkten bij BKM Linings bekleden. De rubber bekledingen worden niet alleen toegepast vanwege de hoge slijtvastheid (verende eigenschap van rubber), maar ook door de uitmuntende corrosiebestendigheid (zuren,logen, chlorides,etc.), dempende vermogen en isolerende of juist geleidende capaciteit van rubber.

Het is hierom dat BKM Linings b.v. zich voornamelijk richte op het met rubber bekleden van de binnenzijde van stalen delen (tanks, leidingen, trommels, afsluiters e.d.). Echter ook het aan de buitenzijde bekleden met rubber kent veel toepassingen. Het is hierom dat BKM Linings zijn programma verbreed heeft met het bekleden van assen, rollen, walsen en wielen.
Voor deze produkten dient de rubber te beschikken over grip, drukvastheid, chemische bestendigheid en goede slijtvastheid. Daarnaast speelt zeker ook de afwerking van de rubberlaag een belangrijke rol.

De toepassingen zijn legio en opdrachtgevers bevinden zich in vrijwel iedere industrie. Zo bekleed BKM Linings b.v. axiaalrollen voor de agrarische sektor, aandrijfrollen voor de transportbanden industrie, diabolorollen voor de offshore en wielen voor de machinebouw.

Geschreven door

BKM Linings b.v.

BKM Linings b.v. is gespecialiseerd in het met rubber bekleden van rollen, walsen, wielen, leidingen en/of installaties. De rubberbekledingen zijn van hoge kwaliteit, zeer slijtvast en chemisch bestendig. Middels vulkaniseren... Lees meer