Bijeenkomsten Zero Accidents Netwerk: op naar nul ongevallen

Laatste wijziging: 8 mei 2023

Recent zijn er helaas weer enkele serieuze bedrijfsongelukken gebeurd, waaronder enkele met dodelijke afloop. Het ongeval met de kranen bij Alphen aan de Rijn is wel de bekendste. Waren deze en andere ongevallen niet te voorkomen? Het Zero Accidents Netwerk organiseert binnenkort twee bijeenkomsten die ingaan op de nul-ongevallenvisie: het principe dat alle ongevallen zijn te voorkomen.

Themabijeenkomst: Ongevalsdata, wat kun je ermee?
Dat het belangrijk is om ongevallen en incidenten te registreren, is redelijk bekend. Want dan ‘weet’ je wat er zoal gebeurt in jouw organisatie en dan kun je oorzaken achterhalen om van te leren. Dus registreren bedrijven, brancheverenigingen en de overheid allemaal ongevallen met als resultaat ongevalsdatabases. Tijdens de themabijeenkomst op 16 oktober staat de vraag centraal: Wat kun je met die ongevalsdata? RIVM en TNO leiden het thema in.

Netwerkbijeenkomst: MOED! – Succesfactoren voor de Zero Accidents Vision
Op donderdagmiddag 19 november bent u van harte welkom op de Zero Accidents Netwerkbijeenkomst. In deze bijeenkomst draait alles om “Moed” en “Commitment” als succesfactoren voor de nul-ongevallenvisie (Zero Accidents Vision). Moed om te veranderen, om voorop te lopen, om je te committeren aan de nul-ongevallenvisie en om werk te maken van factoren die helpen toewerken naar nul ongevallen. En hoe belangrijk is commitment, van directie tot techneut?

Meer informatie over de bijeenkomsten en het Zero Accidents Netwerk: www.zeroaccidents.nl

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Zero Accidents Netwerk

Het Zero Accidents Netwerk (ZAN) is een vrijwillig netwerk van bedrijven die zich openlijk committeren aan het streven naar nul ongevallen. Het ZAN richt zich primair op managers van ambitieuze... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer