BHS contactdrogers voor de procesindustrie…snel en efficiënt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: BHS contactdrogers voor de procesindustrie…snel en efficiënt

De contact drogers van BHS Sonthofen (v.h. bekend van AVA GmbH) zorgen voor de snelste weg naar droging van vloeibare, pasteuze of vochtige vaste stoffen. Constante en homogene overdracht van warmte naar het te drogen product is de sleutel tot een korte droogtijd waarbij eigenschappen van het product behouden blijven en energiekosten laag zijn. In feite zijn dit mengdrogers waarbij het mengelement zorgt voor een zeer goed transport van de te drogen deeltjes langs de verwarmde wanden. Om temperatuurgevoelige producten te beschermen kan d.m.v. vacuüm het verdampingspunt omlaag worden gebracht zodat het drogen evengoed snel kan gebeuren bij lagere temperatuur.

Er kan een pasteuze fase optreden waarbij klontvorming ontstaat die het droogproces kan vertragen. Door inzet van choppers worden deze klonten voorkomen en zal het product tevens niet als 1 geheel met het mengwerk meedraaien. Het resultaat is een gelijkmatige en snelle droging naar een free flowing poeder met zeer hoog vaste stof gehalte indien gewenst.

BHS beschikt over een modern en goed uitgerust testcentrum in Duitsland met ervaren medewerkers zodat d.m.v. proeven de resultaten kunnen worden getoond, de juiste machine kan worden gekozen en kan worden opgeschaald naar productie niveau.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

WinProcess

WinProcess is een vertegenwoordiging van diverse ervaren leveranciers in de procesindustrie voor de Benelux Lees meer