Beveilig het rendement met digitale meetcellen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Beveilig het rendement met digitale meetcellen
Article image of: Beveilig het rendement met digitale meetcellen

Weegmodules met volledig digitale meetcellen vormen digitale weegcellen om tot een nieuwe standaard. Digitale meetcellen combineren de voorhanden zijnde functionaliteiten, zoals omgevingscompensatie, preventief onderhoud, met een uiterst eenvoudige installatie. Dit vermijdt echt het verlies van grondstoffen, slechte loten of het stilleggen van het productieproces.

De nieuwe POWERCELL® PDX® meetcel van de Pinmount weegmodule is echt digitaal. De geïntegreerde microprocessor stuurt interne en externe invloeden op de weegnauwkeurigheid. Door de temperatuurschommelingen, de trillingen, de hysteresis en de niet-lineariteit te compenseren, laat de microprocessor aan de individuele meetcellen toe om uitzonderlijk nauwkeurige resultaten af te leveren.

Waarlijk voorspelbaar onderhoud
De zelfgestuurde POWERCELL PDX meetcel slaat alarm indien er zich in de weegcel of in het netwerk problemen voordoen. Een ingebouwd foutmeldingssysteem slaat alarm wanneer de bescherming wordt beschadigd door toevallige perforatie of fout gebruik. Het breukdetectiesysteem laat toe om een weegcel te vervangen bij een eerste teken van defect en vooraleer vocht weegfouten of een defecte weegschaal kan veroorzaken. Dit soort voorspelbare diagnosis verhoogt de uptime en voorkomt het verlies van grondstoffen, slechte loten of zelfs het volledige stilleggen van het productieproces. Het POWERCELL PDX meetcelsysteem, voorkomt tijdrovende problemen en het vervangen van wisselstukken dank zij het preventieve onderhoud.

Communicatie – Eenvoudiger maar betrouwbaarder
De POWERCELL PDX weegcellen verbinden zich met elkaar in een eenvoudig netwerk, zonder gebruik van verbindingsdozen. In gelijkaardige systemen zijn de gevoelige elektronische componenten ondergebracht in verbindingsdozen, die blootstaan aan defecten en moeilijk af te sluiten zijn voor vochtigheid. Met de POWERCELL PDX worden elektronische componenten beschermd binnen hermetisch afgesloten celbeschermingen. Het snel-aansluitings-design maakt het eenvoudig om de individuele meetcellen of kabels te vervangen. De weegschaal moet niet opnieuw worden gekalibreerd bij het vervangen van een kabel.

Waterdicht – Zelfs wanneer ondergedompeld
De POWERCELL PDX meetcel, inclusief kabels en connectoren, is waterdicht en sluit het volledige netwerk af voor vocht, overeenstemmend de IP68-standaarden.

Geschreven door

Mettler-Toledo B.V.

Mettler Toledo is de marktleider op het gebied van industrieel wegen. Wij leveren hoogwaardige oplossingen voor wegen, doseren en afvullen. Ons assortiment bestaat uit o.a. weegplateaus, load cells, weegschalen, -bruggen... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer