Bespaar op energieverbruik en -kosten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bespaar op energieverbruik en -kosten

De persluchtverzorgingsproducten uit de ASCO Numatics™ 653-serie zijn geschikt voor toepassingen waarvoor een hoog debiet vereist is

Emerson kondigt de introductie van de ASCO Numatics 653-serie persluchtverzorgingsproducten aan. De 653-serie is verkrijgbaar in poortmaten van 3/4” en 1” en heeft een hoog debiet ten opzichte van de grootte. Zo kunnen klanten meer producten vanaf dezelfde filterdrukregelaar (FRL) voeden of het drukverlies binnen het systeem verminderen. Beide opties leiden potentieel tot minder energieverbruik en kosten. Het assortiment van de 651-, 652- en 653-serie bestaat uit filters, drukregelaars, filter-drukregelaars, smeermiddelen, soft starts, snelle ontluchtingen, verdeelblokken en isolatie-afsluiters.

De introductie van onze 653-serie breidt ons wereldwijde aanbod van persluchtverzorgingsproducten met hoge doorstroming uit.” aldus Scott Weickel, Vice President of Engineering for Machine Automation applications bij Emerson. “De toevoeging van de nieuwe poortmaten stelt internationale fabrikanten in staat een uitgebreide reeks persluchtverzorgingsproducten met geavanceerde technologie te selecteren variërend van 1/8 tot 1”, allemaal van één leverancier. Dit maakt selectie en aankoop eenvoudiger.”

Met de hoogste debietkenmerken in de branche ten opzichte van de grootte is de ASCO Numatics 651-, 652- en 653-serie ideaal voor gebruik in toepassingen die hoge volumes lucht vereisen of waarbij de ruimte beperkt is. Fabrikanten van oorspronkelijke apparatuur profiteren van het brede temperatuurbereik (-40°C tot +80°C) en ATEX- en CUTR-certificering die ervoor zorgen dat dit product gebruikt kan worden in uitdagende en zware omgevingen en in toepassingen als stuurventiel in de procesindustrie. De modulaire persluchtverzorgingsproducten hebben een robuust ontwerp en zijn eenvoudig te monteren, bevestigen en plaatsen. Dankzij nieuwe eindplaatflenzen kan de manifold verwijderd worden zonder dat de leidingen losgekoppeld hoeven worden.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

De fabrikant en leverancier van Discrete Automation oplossingen Lees meer