Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie
Article image of: Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie
Article image of: Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie

Neuss, dd. september 2017 – Beko Technologies GmbH, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, brengt met Clearpoint 3eco een nieuwe generatie persluchtfilters op de markt. De nieuwe filters bereiken een tot wel 10 maal hogere capaciteit om olie-aerosolen te scheiden bij een – in vergelijking met het voorgangermodel Clearpoint 3E – met tot wel 50 procent gereduceerd drukverschil in nat verzadigde toestand. Op grond van de duidelijk verhoogde energie-efficiëntie dragen de nieuwe Clearpoint filters het eco label.

Hoger vermogen door nieuwe productietechnologie
Beko Technologies kiest voor een combinatie van nieuwe materiaal- en productietechnologie in het beproefde, tegen corrosie beschermde huis met geoptimaliseerde stroming. Het nieuwe productieprocedé biedt door middel van soft pleat technologie een combinatie van veel filteroppervlak en een hoge diepte van het filterbed. Daarbij zorgt een open kunststof steunvlies (mesh) aan de buitenkant van het filterelement voor de nodige stabiliteit van de filterlagen, zonder het filteroppervlak te reduceren.

Met deze technologie bereiken wij nu met drie in plaats van de tot nu toe gebruikelijke vijf filtergraden een duidelijk beter filtratievermogen. „Zodoende bereiken wij het hoogste scheidingsvermogen bij het laagste drukverschil, en bieden daarmee de efficiëntste filters die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn“, zegt Jörg Rambow, Senior Projektmanager bij Beko Technologies.

Besparingen in de totale Life Cycle
Dankzij de verbeterde filtereigenschappen besparen gebruikers bedrijfskosten in de hele Life Cycle van hun installatie: „Enerzijds verbruikt de compressor dankzij filters met geoptimaliseerde stroming en het gereduceerde drukverschil van de filters minder energie, anderzijds worden de volgende apparaten dankzij de hogere persluchtkwaliteit nog betrouwbaarder beschermd en hebben daardoor een hogere levensverwachting“, aldus Jörg Rambow.

Flexibele filters verhogen proceszekerheid
Met de nieuwe filterelementen gebeurt de filtratie van de perslucht ook bij schommelende volumestromen tussen 30 en 130 procent ten opzichte van de nominale waarde betrouwbaar. Dankzij het nieuwe filtermateriaal is de Clearpoint 3eco bovendien temperatuurbestendiger. De Clearpoint 3eco filters werden door het onafhankelijke instituut IUTA gevalideerd volgens ISO 12500.

geschreven door

Beko Technologies BV

Droge transportlucht is essentieel voor het transporteren van droge stoffen zoals meel, suiker, cacao en cement. Onvoldoende behandeld zorgt vochtige transportlucht voor klonterende poeder, verstopte leidingen en bacteriegroei. BEKO TECHNOLOGIES... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer