Beka ontvangt HazardEx-award

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Beka ontvangt HazardEx-award

De BA474ND HART® temperatuurtransmitter van Beka heeft de tweede plaats behaald bij de strijd om de “Technical Innovation of the Year HazardEx 2010”. Verkoopdirecteur Dave Turner van Beka ontving de Award uit handen van Jonathan Peaurt, verkoopdirecteur internationale projecten bij R Stahl (specialist in het ontwerpen, bouwen en leveren van elektrische apparatuur voor explosiegevaarlijke processen en tevens sponsor van de verkiezing). Bij de uitreiking was ook Jack Charlton van OBE aanwezig.

De nieuwe transmitter is ATEX- en IECEx type N-gecertificeerd voor gebruik in zone 2 of 22 en heeft een intrinsiekveilige galvanische geïsoleerde sensoringang, die direct kan worden aangesloten op een weerstandsthermometer, thermokoppel of voltagebron in zone 0, 1, 2, 20, 21 of 22. Deze innovatieve techniek elimineert de noodzaak van Zener-barrières of galvanische isolatoren. Dit levert een aanzienlijke kostenreductie op als het gaat om het meten en tonen van temperaturen in explosiegevaarlijke omgevingen.

De BA474ND bevat een 20mm hoog 5 digit display met een 31 segment bargraph display dat op locatie goed afgelezen kan worden. Het instrument geeft een accuraat 4/20mA en HART digitaal signaal door naar een veilige omgeving. De rubuuste IP66 GRP-behuizing met een venster van gewapend glas en gescheiden termische compartementen, maakt de transmitter ook geschikt voor gebruik in de zware industrie en offshore.

Geschreven door

Logo van:Beka ontvangt HazardEx-award

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer