Behn+ Bates voor het eerst op Victam

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Behn+ Bates voor het eerst op Victam

“In de diervoedingsindustrie en vooral bij hoogwaardige diervoedingsmengsels is een trend zichtbaar in de richting van kwaliteitsverpakking uit hoogwaardige materialen – deels zelfs volgens HACCP-standards –”, licht directeur Ralf Hövelmann toe. “Vanwege onze kwaliteit vertrouwen vele voedingsmiddelenfabrikanten op onze techniek. Ook zijn wij er van overtuigd dat wij voor de kwaliteitsverpakking van diervoeding, met ons assortiment verpakkingsmachines uitstekend in staat zijn om ons afzetgebied uit te breiden”.

De verpakkingstechniek voor diervoeding

Voor wat betreft het afvullen van openmond zakken heeft Behn+Bates verschillende geïntegreerde doseersystemen en vulmonden. De doseerunit en vulmonden zijn de kernstukken van iedere verpakkingsmachine. De keuze van de verpakkingsmachine wordt gebaseerd op het te vullen zaktype en de gewenste handling.
De volautomatische afvulling gebeurt met het verpakkingssysteem TOPLINE in speciale uitvoering voor poeder of korrels.
Maar ook de FFS-zak is bruikbaar in de voedingsindustrie. Hier wordt uit een eindeloze buisfolie een zak gevormd, gevuld en gesloten. De zakgrote wordt hierdoor optimaal aan het product aangepast.
Ook Behn+Bates is zich van deze ontwikkelingen bewust en heeft voor deze FFS-zakken verschillende machines, die voor ieder product en gewenste capaciteit gekozen kunnen worden.
Ondertussen zijn hier ook makkelijk te openen en hersluitbare zakken verkrijgbaar. De ventielzak kan naast papier ook uit PE of PP gemaakt worden. Het is makkelijk en schoon in het gebruik. Naast goede zakgewichten en compacte zakformaten kan de ventielzak ook een veilige en goede zaksluiting bieden voor een zuivere verpakkingsomgeving. Bovendien is hergebruik dan uitgesloten.

Conclusie
Verpakking wordt ook in de diervoedingsindustrie-keten een steeds belangrijkere schakel. De moderne dierenbezitter is zeer begaan met zijn huisdier. Dit betekent dat dierenbezitters een steeds betere kwaliteit voeding zoeken en daarbij ook letten op de verpakking. Dit zorgt ervoor dat er zorgvuldig naar de marketingdoeleinden en het verpakkingsmateriaal gekeken moet worden om de gewenste resultaten in de concurrerende markt te behalen.
Behn+Bates is met zijn uitgebreide leveringsprogramma goed uitgerust om eersteklas voedingsmiddelen hoogwaardig en tegelijkertijd aantrekkelijk te verpakken.

Behn+Bates op Victam 2011, Hal 6, Standnummer B061

Geschreven door

Vermeulen Ingenieursbureau

Al 50 jaar zijn wij het adres voor kwaliteits machines op het gebied van: breken, drogen, zeven, malen recyclen opslag transporteren verpakken Samen met onze partners hebben wij in de... Lees meer