Bedrijven halen 265.000 euro op voor The Hunger Project

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bedrijven halen 265.000 euro op voor The Hunger Project

De Run for The Hunger Project op 2 november jongstleden in het Olympisch Stadion leverde een recordbedrag op voor het einde van de honger in Benin.

Hardlopen, fietsen en wandelen om geld in te zamelen voor het grootste oplosbare probleem ter wereld: chronische honger. Zondag 2 november kwamen 109 bedrijventeams, een groep wandelaars en meer dan 100 kinderen bijeen tijdens de 8e Run for The Hunger Project in het Olympisch Stadion in Amsterdam. In totaal werd deze dag het geweldige bedrag van 265.000 euro opgehaald voor The Hunger Project, inclusief een vermeerdering van 55% door de Stichting Wilde Ganzen.

Initiatiefnemer en organisator José Cubo van NPM Capital organiseerde dit evenement voor de 8e keer. In die acht jaar wist hij de Run for The Hunger Project uit te bouwen van een kleinschalig initiatief tot hét loopevenement van ondernemend Nederland. José Cubo: ”Wij weten dat het geld goed wordt besteed, The Hunger Project heeft echt impact.” Het dankwoord kwam van Pascal Djohossou, directeur van The Hunger Project Benin: ”Fantastisch, met deze bijdrage kunnen wij investeren in de zelfredzaamheid van vrouwen en jongeren, zodat zij straks op eigen benen verder kunnen”.

Ook diverse medewerkers van verschillende Indutrade-bedrijven kwamen tijdens Run for The Hunger Project in actie. Indutrade Benelux deed o.a. met een hardloopteam mee. Dit team bestond uit acht lopers van HITMA Groep, HITMA Filtratie, Douwes International, Aluglas en Mijnsbergen. Daarnaast wandelden medewerkers van Aluglas, HITMA UltraPure en HITMA Groep mee tijdens de stadswandeling die was uitgezet. Naast de sportieve inzet heeft Indutrade Benelux er, net als voorgaande jaren, alles aan gedaan om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor het goede doel. Dit leverde een podiumplaats op. Indutrade Benelux haalde van alle deelnemende teams het meeste geld op.

Bijzondere deelnemer aan de Run for The Hunger Project was dit jaar de fietser Jan van Andel, medewerker van HAK. Hij fietste in zijn eentje in een jaar tijd ruim 20.000 km en kwam daarmee op een totaalbedrag van 22.000 euro. De Run for the Hunger Project wordt mogelijk gemaakt door o.a. NPM Capital, Kwekkeboom, De Boer, Hak, Bavaria, Douwe Egberts, VSI, Aubergine IT, Westland, My Laps en natuurlijk de inzet van tientallen vrijwilligers. De organisatie van de bedrijvenloop lag in handen van House of Sports. De opbrengst is door stichting Wilde Ganzen vermeerderd met 55%.

Foto Ruud Kroese

Geschreven door

Logo van:Bedrijven halen 265.000 euro op voor The Hunger Project

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer