BARTEC introduceert Zero Client

icon.highlightedarticle.dark Automatisering Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: BARTEC introduceert Zero Client
Article image of: BARTEC introduceert Zero Client

Naast de bestaande KVM- en Web clients introduceert BARTEC nu ook HMI schermen met Zero Client functionaliteit. Deze uitermate veilige Remote Computing oplossing is gebaseerd op de door BARTEC zelf ontwikkelde “Zero Client Shell” en biedt de gebruiker uitsluitend de door de server geboden functionaliteit, echter wel met behoudt van het touchscreen.

De Zero Client Shell stelt de administrator in staat via het door een wachtwoord beveiligd menu de HMI te configureren. Keyboard, muis en USB poort kunnen dan worden gebruikt. Eenmaal in de operator mode zijn deze poorten geblokkeerd. Daarnaast is de HMI onzichtbaar in het netwerk, zodat bedreigingen zoals virussen, trojans of andere schadelijke software zich niet op de HMI kunnen nestelen.

De Zero Client communiceert via Ethernet met de server via het zogenaamde RTP protocol, hetgeen garant staat voor een robuuste en veilige communicatie. Het standaard geactiveerde Enhanced Write Filter (EWF), in combinatie met het embedded operating system maakt de HMI ongevoelig voor bedoeld of onbedoeld uitschakelen.

De Zero Clients van BARTEC zijn verkrijgbaar in schermafmetingen van 10” tot en met 24” en hebben een resolutie van 1280×800. Door de helderheid van 400 cd/m² en de grote beeldhoek zijn deze schermen ook onder moeilijke omstandigheden uitstekend af te lezen. Het bedieningspaneel is IP65 gespecificeerd en, zoals voor BARTEC gebruikelijk, geschikt voor zone 1/21 en 2/22.

Geschreven door

Bartec Nederland BV

BARTEC NEDERLAND b.v. is opgericht op 5 november 1979 en maakt deel uit van de BARTEC groep. BARTEC ontwerpt, produceert en levert een breed programma explosieveilige elektrotechnische componenten, explosieveilige schakelpanelen,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer