AWES warmtepompen van Geveke

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: AWES warmtepompen van Geveke

Geveke komt met een geheel nieuwe reeks topklasse warmtepompen. Deze warmtepompen worden ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland door het technologisch zeer vooruitstrevende bedrijf AWES. De warmtepompen onderscheiden zich door hun sublieme eigenschappen (o.a. zeer hoge COP-waardes en zeer hoge Delta T), doordat zij vanaf de basis zijn ontworpen als warmtepomp en niet vanuit een bestaande koelmachine zijn door ontwikkeld.

Door het toepassen van het koelmiddel R417A kan de AWES warmtepomp een zeer hoge COP-waarde realiseren. Een hoge COP-waarde zorgt voor een lager opgenomen vermogen en dus kortere terugverdientijden. De lagere aanloopstromen maken het mogelijk de dimensionering van voedingskasten, trafo’s en bekabeling te reduceren.

Als één van de weinige of zelfs enige warmtepomp in de markt kan de AWES warmtepompen prima functioneren met een delta T van 35°C aan de secundaire zijde. Dit heeft een grote positieve invloed op de toch al zeer hoge COP waarde van deze pomp en biedt u legio mogelijkheden deze in een bestaande situatie in te passen.

Wij zijn van mening dat een warmtepomp zijn gevraagde specificatie moet kunnen halen zonder elektrische bijverwarming. Elektrische bijverwarming in warmtepompen zorgt in veel gevallen voor de slechte naam van dit product omdat elektrische bijverwarming een onzichtbare en stille energievreter is. De AWES warmtepomp kan als enige op de markt een temperatuur tot wel 80°C halen zonder bijverwarming.

De AWES warmtepompen zijn te verkrijgen in elke gewenste capaciteit.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark