Aviteq importeur van ASG componenten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Aviteq importeur van ASG componenten
Article image of: Aviteq importeur van ASG componenten

Aviteq in Almere is importeur geworden van de ASG componenten voor het beveiligen van transportbandinstallaties. ASG is evenals Aviteq een lange tijd een onderdeel van AEG geweest en sinds enige jaren zelfstandig.

Het programma bestaat uit componenten en toebehoren. De componenten worden door ASG zelf ontwikkeld en geproduceerd.
De ASG componenten zijn zeer robuust en de behuizing is gemaakt van slagvast kunststof. Deze worden toegepast onder de zwaarste industriële omstandigheden.

Aviteq gaat de volgende componenten leveren:
• Trekkoordnoodschakelaar (zie foto)
• Bandscheefloopschakelaar
• Toerentalbeveiliging

De trekkoordnoodschakelaar (zie foto) wordt bijvoorbeeld toegepast bij transportbanden en/of grote machines om persoonlijk letsel te voorkomen. De bandscheefloopschakelaar meldt het scheeflopen van de transportband. De toerentalbeveiliging wordt onder meer toegepast bij het bewaken van het toerental bij (elektro)motoren en machines.

Geschreven door

AViTEQ Triltechniek Nederland B.V.

AEG produceerde en leverde duurzame en hoogwaardige triltransportinstallaties en componenten. Sinds 1996 heeft het moederbedrijf in Hattersheim haar bedrijfsnaam gewijzigd in AViTEQ Vibrationstechnik GmbH. AViTEQ Triltechniek Nederland B.V. verzorgt vanuit... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer