Automatisering voor kwaliteitspellets in de kunststofindustrie

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Automatisering voor kwaliteitspellets in de kunststofindustrie

De huidige kunststof industrie, met inbegrip van compounders en recyclers die pellets produceren, reageert op een nieuwe bedrijfsomgeving die wordt gekenmerkt door de uitdagingen van schommelingen in de economie, de beschikbaarheid van werknemers en de materiaalvoorziening. De huidige problemen met de toeleveringsketen bemoeilijken de productieplanning en leiden tot een toenemende behoefte aan flexibiliteit in de bedrijfsvoering, die moet worden ondersteund door zowel personeel als machines.

Geconfronteerd met dergelijke uitdagingen moeten compounders een alomvattende totaalvisie op downstream-apparatuur overwegen, waarbij de nadruk ligt op systemen die gemakkelijk kunnen worden omgeschakeld, gereinigd, toegankelijk en flexibel zijn.

Met real-time zicht op het productieproces kan er efficiënt en adequaat worden ingegrepen wanneer afwijkingen worden gevonden die de beoogde kwaliteit van de pellets schaden maar ook voor vertraging en stilstand zorgen; dat is niet wenselijk in de huidige marktsituatie. Met de in-line oplossing voor pellet-inspectie van Inspection Technologies is er snel zicht op eventuele problemen.

Lees het gehele artikel via de button “Gehele artikel lezen”.

Gehele artikel lezenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Automatisering voor kwaliteitspellets in de kunststofindustrie

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer