Automatisch monsternamesysteem voor de voedingsmiddelenindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Automatisch monsternamesysteem voor de voedingsmiddelenindustrie

Speciaal voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie die representatieve monsternames efficiënt, nauwgezet en betrouwbaar willen organiseren ontwikkelde Dinnissen Process Technology een nieuw volledig automatisch monsternamesysteem. Het systeem voldoet aan de actuele criteria van de EHEDG (Europese Hygienic Engineering & Design Group) en kan worden ingezet als automatisch monsternamesysteem bij ingaande, tussentijdse of uitgaande productstromen.

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie willen en moeten voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Microbiologische of kwaliteitsmonsters van inkomende ingrediënten, producten in bereiding en uitgaande producten, zijn daarom fundamenteel. De toegevoegde waarde ervan neemt nog verder toe als de monsters consequent en nauwkeurig worden genomen. Dinnissen Process Technology ontwikkelde daarom een automatisch monsternamesysteem waarmee aan al deze eisen wordt voldaan. Het systeem kan worden ingezet in continue- of batchmatige productieprocessen waarin droge poeders, korrels of granulaten de basis vormen. Nadat vooraf exact de frequentie, het volume en het gewicht van de monstername is bepaald, voert het monstername systeem haar opdrachten trouw uit. De monsters worden opgevangen in een laboratoriumbeker of monsterzakje vastgeklemd in een veilige en snelle tri-clamp koppeling. Daaruit kunnen ze in een handomdraai worden verwijderd. Het nieuwe monsternamesysteem van Dinnissen Process Technology heeft een capaciteit van 25 tot 1000 gram per monster. Het systeem is snel en gemakkelijk te reinigen zodat besmetting van de productstroom of de monsters wordt voorkomen.

Geschreven door

Logo van:Automatisch monsternamesysteem voor de voedingsmiddelenindustrie

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer