Ausloos’ zakkenvulmachine en robotpalletiser voor additieven van Ropapharm

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
40 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ausloos’ zakkenvulmachine en robotpalletiser voor additieven van Ropapharm

Een nieuwe zakkenvulmachine voor additieven voor dieren in poedervorm te verpakken, en een Winner robotpalletiser om die zakken nauwkeurig te stapelen. Wij ontwikkelden een verpakkingslijn op maat voor het Nederlandse Ropapharm International en zorgden voor hoger ergonomisch comfort en een betere stapelkwaliteit.

Het doel van deze nieuwe lijn was tweeledig:
•Het werk van de operator (ergonomisch) verlichten en de zwaarste taken overnemen
•De stapelkwaliteit van de zakken verbeteren

De installatie zou gebruikt worden voor meerdere producten, en moet snel kunnen schakelen tussen twee productstromen.

We bouwden voor Ropapharm een volautomatische Futura afzakinstallatie voor openmond zakken, met twee afzonderlijke dubbele schroefdoseringen als toevoer voor de verschillende producten. De verschillende producten hebben daardoor in de volledige machine maar één onderdeel gemeenschappelijk. Dat onderdeel is gemakkelijk te bereiken en te reinigen.
Om de poeders zo goed mogelijk te compacteren in de zak, wordt het poeder in de zak ingetrild. De afgevulde zakken worden nadien geseald én genaaid.

Alle onderdelen die in contact komen met de te verpakken producten, en het volledige frame van de afzakinstallatie, zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Een Winner 250 robotpalletiser vervolledigt de lijn en stapelt de zakken nauwkeurig op pallets.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Ausloos’ zakkenvulmachine en robotpalletiser voor additieven van Ropapharm

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer