ATM Brillant 240 – Halfautomatische doorslijpmachine

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ATM Brillant 240 – Halfautomatische doorslijpmachine
Article image of: ATM Brillant 240 – Halfautomatische doorslijpmachine
Article image of: ATM Brillant 240 – Halfautomatische doorslijpmachine
Article image of: ATM Brillant 240 – Halfautomatische doorslijpmachine

De Brillant 240 is een compact en flexibel halfautomatische nat doorslijpmachine met een 250 mm /10” doorslijpschijf voor werkstukken of samples tot Ø 94 mm en combineert de voordelen en snelheid van een handmatige doorslijpmachine met de voordelen van een automatische snijmachine.

De halfautomatische Brillant 240 is uitgerust met een geïntegreerde hendel met elektromechanische positie fixatie. De Brillant 240 vereenvoudigd de positionering van de doorslijpschijf en maakt verticale zaagsnede. De RVS snijtafel kan manueel worden bediend door middel van een draaiwiel of met een dynamic automatic drive. Met het laatst genoemde is het mogelijk om een gepulseerde en geöscilleerde zaagsnede te maken. Voor meer complexe snijtaken, kan de Brillant 240 worden uitgerust met een optionele automatische kruistafel om seriële snijdingen uit te voeren.

De unieke horizontale, parallel bewegende wielbeveiliging maximaliseert het gebruik van de doorslijpschijf.

Door middel van een groot kleureninterface, samen met een nieuw ontwikkeld gebruikersconcept worden bedieningsfouten geminimaliseerd. Het individueel verstelbare gebruikersinformatiesysteem vereenvoudigt routinetaken, zoals vernieuwing van koelvloeistof, geplande onderhouden enz.

Voordelen in één oogopslag:

• voor doorslijpwiel tot Ø 250 mm/10”
• handhendel met automatische rem voor handmatig doorsnijden
• automatische of manuele beweging (kruisbeweging optioneel)
• touch-screen met nieuwe intuïtieve bediening
• parallel geleide wielbeschermer
• innovatief snel-wisselsysteem voor het snel verwisselen van de doorslijpwiel

Watch article video icon.arrow--dark ATM Brillant 240 icon.arrow--dark

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer