Atlas Copco introduceert baanbrekende luchtdrogertechnologie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Atlas Copco introduceert baanbrekende luchtdrogertechnologie

De nieuwe reeks heat of compression luchtdrogers van Atlas Copco kent een uitzonderlijk laag stroomverbruik en een gegarandeerd drukdauwpunt van -40°C. Na jaren van ontwikkeling en testen brengt Atlas Copco de vernieuwde MDG-persluchtdroger op de markt die uiterst droge perslucht levert en een bijzonder laag energiegebruik heeft.

Bijzonder energiezuinig
Het vernieuwde ontwerp van de MDG-trommeldroger heeft geen verwarmingselementen of blower en kent geen persluchtverlies door spoellucht, daardoor scoort deze persluchtdroger het hoogste op de ladder van energiezuinigheid. Met een totaal stroomverbruik van minder dan 0,2 kW onder alle bedrijfsomstandigheden is de nieuwe MDG-luchtdroger baanbrekend te noemen in de persluchtmarkt. De droger is de ultieme energie-efficiënte oplossing voor bedrijven die hoge eisen stellen aan de kwaliteit van hun perslucht en willen rekenen met de laagste Total Cost of Ownership (TCO).

Gegarandeerd dauwpunt van -40°C
Veel sectoren hebben behoefte aan droge perslucht voor hun productieprocessen. De meeste bestaande persluchtdrogers voldoen echter niet aan de vraag naar een stabiel PDP van -40 °C en een laag stroomverbruik. De nieuwe MDG-droger doet dat wel. Deze droger gebruikt compressiewarmte voor het droogproces en daardoor is deze heat of compression luchtdroger extreem energiezuinig. Het zeer lage dauwpunt voorkomt bacteriegroei hetgeen cruciaal is bij voedselverwerkende processen.

Compact en betrouwbaar ontwerp
Naast de hoge energiezuinigheid zijn er minder bewegende onderdelen in de droger verwerkt, wat minder onderhoudskosten en meer betrouwbaarheid betekent. Een ander voordeel van het eenvoudige ontwerp is dat het minder vloeroppervlak inneemt. De nieuwe MDG-trommeldroger van Atlas Copco zet met zijn ontwerp de nieuwe standaard voor luchtdrogertechnologie.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer