Atlas Copco GHS VSD+ -serie intelligente vacuümpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Atlas Copco GHS VSD+ -serie intelligente vacuümpompen

De GHS-VSD+-serie is een nieuwe generatie intelligente, oliegesmeerde schroefvacuümpompen met variabele toerenregeling (VSD) van Atlas Copco. Deze vacuümpompen zijn ontwikkeld obv de bekende en duurzame plug-and-play-ontwerpprincipes van de Atlas Copco-compressoren, om zo tot topprestaties te komen bij de door u gewenste werkdruk.

Deze unieke producten bieden:
• Superieure prestaties in vergelijking met gangbare technologieën voor oliegesmeerde en droge schottenvacuümpompen.
• Verhoogde efficiëntie: door de ultramoderne schroeftechnologie, variabele toerenregeling (VSD) en een innovatief motorontwerp zijn ongeveer de helft van die van vergelijkbare technologieën.
• Duurzame productiviteit dankzij de ingebouwde efficiëntie.
• Vermindering van de milieueffecten dankzij ultrahoge olieretentie bij elke werkdruk.

De GHS-VSD+-serie biedt van alle vacuümpompen die momenteel op de markt zijn een zeer laag geluidsniveau. Dankzij energieterugwinning is er een minimale hoeveelheid warme lucht op de werkplek, wat een einde maakt aan het klassieke probleem van warme lucht in een productieomgeving met airconditioning. Door de ongeëvenaarde olieretentie is de kwaliteit van de uitlaatlucht optimaal. Dit draagt bij aan het welzijn van medewerkers aangezien deze lucht vaak wordt ingeademd. Olielekkage op de fabrieksvloer, een voorkomende euvel bij conventionele oliegesmeerde pompen, is bij deze schroefvacuümpompen niet aan de orde. Het eindresultaat is een aanzienlijk schonere werkomgeving.

Onderdelen met een lange levensduur
De olieafscheider is ontworpen voor uiterst efficiënte olieafscheiding met ultralage tegendruk, wat betekent dat er minder energie wordt verbruikt. Dit draagt bij aan een dubbel zo lange levensduur van de olieafscheider ten opzichte van een vergelijkbare oliegesmeerde schottenvacuümpomp. Ook wordt de levensduur van de olieafscheider verlengd door het gepatenteerde ontwerp, dat ervoor zorgt dat filtratiemedia nooit worden overbelast, waardoor ze veel langer meegaan. Dit is goed nieuws voor uw onderhoudsbudget.

Energiebesparing
Met VSD en setpointregeling kunt u de energie die u verbruikt voor het handhaven van uw procesvacuümniveau optimaliseren en zo uw efficiëntie en prestaties verbeteren. Om te voldoen aan het vereiste vacuümniveau of toerental wordt alleen het minimale debiet geleverd, niets wordt verspild!

Canopy behuizing met warm-koudzones
De GHS-VSD+-serie heeft een behuizing met warmkoudontwerp. Hierdoor worden alle warmtegenererende en temperatuurkritische onderdelen (motor, olieafscheider, element) geïsoleerd van alle andere onderdelen.
De werking onder koele omstandigheden garandeert een hogere betrouwbaarheid en een verlenging van de levensduur van de elektronische onderdelen. Een ander voordeel zijn de langere onderhoudsintervallen.

Tot slot is de GHS VSD+ uitstekend bestand tegen vocht, zoals inkomende damp en vloeistof. Dit maakt de pomp veelzijdig en flexibel inzetbaar.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer