ATEX Terugslagkleppen bij Fiktech

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ATEX Terugslagkleppen bij Fiktech
Article image of: ATEX Terugslagkleppen bij Fiktech

De Fiktech ATEX terugslagklep voorkomt dat een optredende explosie, bijvoorbeeld in een stofafscheider, via het leidingsysteem terugslaat naar de aangrenzende machines en daar brand of een secundaire explosie veroorzaakt. Het is een betaalbaar en zeer eenvoudig te monteren systeem, zonder elektronische componenten en met een laag drukverlies (< 300 Pa, instelbaar d.m.v. contragewicht).
De ATEX terugslagklep is robuust geconstrueerd – een gelaste stalen constructie met flensaansluiting, afgelakt in kleur grijs RAL 7000 – met rubber afdichting, reageert snel en is gecertificeerd in overeenstemming met de ATEX Richtlijn 94/9/EC. Leverbaar voor leidingdiameters Ø 160 mm – 1.000 mm. Toegelaten voor St1 en niet-explosieve stoffen.
Installatie eisen: De afstand tussen de ATEX terugslagklep en de te beschermen installatie moet minimaal 2 meter (voor leidingdiameters Ø 120 t/m 500 mm) en 5 meter (voor leidingdiameters Ø 550 t/m 1000 mm) bedragen. De Fiktech ATEX terugslagklep dient horizontaal gemonteerd te worden. De richting van de luchtstroom wordt aan gegeven d.m.v een pijl.

Bij bestelling dient u op te geven:
– Eigenschappen van het explosieve stof, Kst-waarde en P-Max
– De ATEX zone waar de klep geïnstalleerd wordt
– niet-gezoneerd, zone 21 of zone 22.

geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Productieoptimalisatie, Luchtmessen & Vortex Schakelkast Koelers: FIKTECH – Fikkers Industriële Knowhow & Techniek – heeft ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van technische problemen in praktisch alle industrieën. FIKTECH... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer