ATEX en voedselveilige Microgolf-vochtsensoren

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ATEX en voedselveilige Microgolf-vochtsensoren

Hydronix introduceert 3 nieuwe digitale microgolf-vochtsensoren. De Hydro-Mix XT-FS kan vocht meten op plekken waar voedselveiligheid vereist is. Hij voldoet aan de eisen van EN 1935/2004. De Hydro-Mix XT-EX is geschikt voor ATEX Zone 20 proces­omgevingen en Zone 21 extern bij temperaturen tot 60 °C. De Hydro-Mix HT-EX is geschikt voor Zone 20 procesomgevingen en toepassingen met hoge temperaturen tot 120 °C.

De beide EX-vochtmeters zijn met name geschikt voor stoffige omgevingen en gecertificeerd voor gebruik in ATEX, IECEx en NEC/CSA gevaarlijke locaties (stof). Ze kunnen vocht meten in stromend stortgoed, zoals diervoeder, graan, rijst en peulvruchten, verwerkt in een stoffige omgeving. De food-safe Hydro-Mix XT-FS kan vocht meten in ingrediënten die geschikt zijn voor menselijke consumptie.

De sensoren meten nauwkeurig het vochtgehalte dat over de keramische frontplaat loopt. De sensoren worden vlak met de binnenwand van het proces gemonteerd en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd in kanalen, schroeftransporteurs of mengers. De nieuwe sensoren bieden meer flexibiliteit en installatie-opties dan de standaard Hydro-Mix HT- en Hydro-Mix XT-reeks sensoren.

De sensoroutput heeft een lineaire relatie met het vochtgehalte in het materiaal. De sensoren hebben ingebouwde signaalverwerking, afvlakking en middeling die op afstand kunnen worden geconfigureerd. Industriestandaardinterfaces zijn ingebouwd waardoor directe verbinding met een besturingssysteem mogelijk is, waardoor eenvoudige configuratie, kalibratie en diagnose mogelijk is.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark