Asfalt verwerkingsfabriek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Asfalt verwerkingsfabriek

Achtergrond
Een van onze klanten had de opdracht om voor een recyclingbedrijf een verwerkingsfabriek in het zuiden van Nederland te ontwerpen. In deze verwerkingslijn zouden ze teerhoudende asfaltgranulaten op een milieuvriendelijke manier verwerken tot bruikbaar zand en grind. Samen met onze partner hebben wij een ventilator aangeboden voor de afzuiginstallatie.

Uitdaging
Het gefreesde asfalt dat van de wegen wordt afgehaald komt aan in de fabriek en wordt gestort op een transportband, het materiaal wordt vervolgens in een trommel gestort. In de trommel wordt hete lucht toegevoegd waardoor het zand en grind loskomen van het teerhoudende asfalt, daarna gaat het over zweefmachines en wordt de overige stof houdende lucht afgezogen via cyclonen. Daarachter staat onze ventilator. In dit proces kunnen de temperaturen in de trommel oplopen tot 700° Celsius, en deze lucht moest dus afgezogen worden door onze ventilator.

Oplossing
Als enige aanbieder in Nederland hebben wij een ventilator aangeboden met de volgende kenmerken die er uit het testrapport naar voren kwamen:

Operationeel werkpunt is 75.900 m³/h bij 294,3 mm H2O.
Theoretisch werkpunt bij maximale efficiëntie is 70.523 m³/h bij 319,4 mm H2O
Verificatie punt is 77298 m³/h bij 274,3 mm H2O.
Het opgenomen vermogen van deze ventilator is maar liefst 79,5 kW met een maximaal toegestaan opgenomen vermogen van 82,1 kW.
De ventilator is volledig geïsoleerd om de motor te beschermen tegen de extreme temperaturen.

Industriële ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Asfalt verwerkingsfabriek

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer