amGard S40: volledig RVS uitgevoerde veiligheidsschakelaar

Laatste wijziging: 8 mei 2023

Met amGard S40 breidt Fortress Interlocks haar amGard productgroep uit met een volledig uit RVS 316 vervaardigde modulaire veiligheidsschakelaar.

De nieuw ontwikkelde smalle 40mm behuizing past uitstekend op de staanders van nagenoeg alle gangbare afschermingen. De veiligheidsschakelaars kunnen ook geleverd worden in een magneetspoelgestuurde uitvoering en kunnen worden uitgebreid met drukknoppen, (veiligheids)sleuteladapters en een noodontgrendeling. Er zijn diverse soorten tongen(actuators) beschikbaar, uiteraard ook volledig RVS uitgevoerd.

De RVS behuizing is IP69K geclassificeerd waardoor het geschikt is voor wassen onder hoge druk. Net als de reeds bewezen amGard Pro range zijn de S40 producten bestand tegen meer dan 10.000N trekkracht. Dankzij een volledig roestvrijstaal en robuust ontwerp is de S40 een ideale toepassing binnen de voedingsmiddelen, farmaceutische, bouwmaterialen, chemische en drankindustrie.

De voordelen op een rij:
» Volledig RVS 316 (IP69K).
» Van robuuste schakelaar tot all-in-one oplossing.
» Bestand tegen meer dan 10.000N trekkracht.
» Grote uitlijningstolerantie +/- 12 mm.
» Bepaal zelf uw configuratie door modulaire opbouw.
» Veiligheidssleutels voorkomen insluitingsgevaar.
» Integreer e-stops, toegangsaanvraag en reset.
» Ergonomische RVS bedienhendel.

amGard S40 is nu leverbaar, voor meer informatie of een demonstratie bij u op locatie kunt u contact opnemen met Unique Safety Products, importeur van Fortress Interlocks binnen Nederland.

Geschreven door

Unique Safety Products (USP)

Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn getest tot meer dan 1.000.000 handelingen en ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder... Lees meer