amGard NCS: Gecodeerde RVS contactloze veiligheidsschakelaar

Laatste wijziging: 8 mei 2023

Recent introduceerde Fortress Interlocks de amGard NCS productgroep. Deze volledig RVS gecodeerde veiligheidssensor is een uitermate geschikte oplossing voor industriële applicaties in de voedsel-, drank- en farmaceutische- industrie en overal waar hygiëne, veiligheid, en betrouwbaarheid van groot belang zijn.
De reden dat dit product zo geschikt is voor dergelijke omgevingen heeft alles te maken met de uitvoering. De NCS schakelaars hebben naast een volledige RVS 316 IP69K behuizing een hygiënische bouwvorm waardoor bijvoorbeeld voedselresten geen kans hebben op hechting.

Andere unieke eigenschappen van deze amGard NCS op een rij:
– Geschikt voor gebruik in PLe, Cat. 4/SIL3 applicaties
– Kan worden gebruikt als een gecodeerde interlock in overeenstemming met EN14119
– Uitgevoerd met stabiele “Hall Effect” sensoren die uitermate geschikt zijn voor installaties met veel schokken en vibraties
– Ideaal voor deuren/luiken met een slechte uitlijning
– Interne elektronica voorkomt foutmeldingen onafhankelijk van de benaderingsrichting van de actuator
– Status indicatie d.m.v. LED
– Voorzien van een monitoringsuitgang
– Verkrijgbaar in verschillende bedradingsopties
– Extreem duurzaam en vereist vrijwel geen onderhoud

De amGard NCS productgroep is tevens TÜV SÜD gecertificeerd en per direct leverbaar. Voor meer informatie of een demonstratie bij u op locatie kunt u contact opnemen met Unique Safety Products, importeur van Fortress Interlocks binnen Nederland.

Geschreven door

Unique Safety Products (USP)

Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn getest tot meer dan 1.000.000 handelingen en ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder... Lees meer