Alpine Power Beads

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Alpine Power Beads

Overeenkomstig het uitgangspunt om als single-source partner te fungeren voor klanten heeft Alpine haar pakket uitgebreid met maalkogels. Deze Power Beads van Alpine zijn verkrijgbaar in de varianten YSZ (een deels met yttriumoxide gestabiliseerd zirconia) en SZS (een gesinterd zirconiumsilicaat), in deeltjesgroottes van 0,1 mm tot 2,5 mm en direct leverbaar vanuit het magazijn in Augsburg.

YSZ Power Beads zijn vervaardigd uit een hoogwaardig zirconia basismateriaal, met deeltjesgroottes in het nanometergebied. Dit materiaal combineert uitstekende mechanische eigenschappen met een hoge slijtvastheid en een goede corrosieweerstand. Het gebruik van deze maalkogels staat garant voor optimale maalresultaten met een minimale vervuiling van het product.
SZS Power Beads worden vervaardigd uit een zirconia/silica keramische blend via een speciaal sinterproces. De hoge bulkdichtheid en de aantrekkelijke prijs maken deze maalkogels bij uitstek geschikt voor toepassing in grootschalige industriële kogelmolens met roerwerk.

Dankzij de uitgekiende mechanische eigenschappen zijn de Alpine Power Beads geschikt voor toepassing in alle bekende uitvoeringen van deze kogelmolens. De maalkogels lenen zich daarnaast heel goed voor droge en natte maalprocessen in planeetmolens en andere centrifugaalmolens. Dankzij hun hoge dichtheid zorgen de maalkogels ervoor dat de toegevoerde elektrische energie effectief wordt omgezet in maalenergie.

Geschreven door

Logo van:Alpine Power Beads

Hosokawa Micron BV

Hosokawa Micron B.V. maakt deel uit van de Hosokawa Micron Group en is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking... Lees meer