Alpha bvba lanceert nieuw ultrasoon zeefsysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Alpha bvba lanceert nieuw ultrasoon zeefsysteem

De ultrasoon specialist Telsonic heeft zijn Sonoscreen zeefsysteem uitgerust met meer mogelijkheden. Het Sonoscreenplus zeefsysteem heeft tal van nieuwe functies. Het gebruik wordt makkelijker, het zeefdebiet is te optimaliseren en de intensiteit is preciezer af te stellen. Eén generator kan meerdere ultrasoon zeefsystemen aansturen en het systeem is ATEX gecertificeerd. Compabiliteit met het bestaande zeefsysteem blijft verzekerd.

Voorgeselecteerde opties laten toe 16 verschillende, product-specifieke instellingen te kiezen. Bijkomend kan de geschikte instelling voorgeselecteerd worden voor elk zeefprobleem. Een geheugenkaart kan deze vooraf ingestelde, klant-specifieke formuleringen opslaan, die dan nadien makkelijk toegankelijk zijn door een eenvoudige druk op de knop. Al deze mogelijkheden vergemakkelijken het gebruik, verkorten instel- en opstarttijden en maken het mogelijk het zeefproces te herhalen.

Gebruikers kunnen procesgegevens voor evaluatie verzamelen via een nieuwe PC interface. Op het display kan op elk moment informatie zoals instellingen, waarschuwingen en foutboodschappen worden afgelezen. Overige analoge en digitale inputs en outputs laten toe om het zeefsysteem extern te sturen. Voor het eerst kunnen multiple zeefsystemen met één enkele generator worden aangestuurd. De hoogfrequent kabel kan een lengte tot 50m hebben en laat de gebruiker toe de generator op een centrale plaats te installeren.
De laatste ontwikkeling met ATEX certificatie biedt de mogelijkheid het zeefsysteem in te zetten in gevaarlijke omgevingen. Het systeem is goedgekeurd voor stof, zones 20 (binnenin), 21 (buiten) en 22 (generator). Voor gas zijn er goedkeuringen voor zones 1 (binnenin), 1 (buiten) en 2 (generator) in het vooruitzicht.

Het SonoscreenPlus zeefsysteem is beschikbaar voor zeefmachines met diameter tot 2800 mm en voor rechthoekige frames tot 2.5m lengte. Compabiliteit met het bestaande Sonoscreen systeem is verzekerd door de fabrikant.

Geschreven door

ALPHA bvba

Alpha levert oplossingen en machines voor het industrieel reinigen in productieomgeving. Zo leveren/produceren we: – ultrasoon zeefapparatuur (Sonoscreen) – ultrasoon reinigingsbaden – droogijs straalmachines Laboratorium en testapparatuur beschikbaar voor proeven.... Lees meer