Almatis plaatst zeefmachine van Jöst

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Almatis plaatst zeefmachine van Jöst

Bij de productie van zogenaamde Tabular Alumina Balls selecteert Almatis zorgvuldig op grootte, vorm en oppervlak. Het robuuste, keramische product vindt zijn weg bij bedrijven waar hoge temperatuur en slijtvastheid een rol spelen. Een voorbeeld hiervan is hittebestendige materiaal.

Een van de laatste processtappen bij Almatis in Botlek-Rotterdam is het keihard bakken van de productballen in ovens. De zeefmachine van Jöst dient er nu voor te zorgen dat juist voor deze fase al het fijner materiaal inclusief de gebroken producten verwijderd worden.

In dit stadium is het product met een diameter van 22 mm nog relatief zacht en kwetsbaar. Juist om die reden hanteert Jöst hiervoor een zeefmachine met een stalen zeefdek die voorzien is van een flexibele polyurethaan-coating.

Geschreven door

Logo van:Almatis plaatst zeefmachine van Jöst

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer