Alfa Laval ThinkTop® IO-Link

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Alfa Laval ThinkTop® IO-Link

Alfa Laval introduceert ThinkTop IO-Link, een nieuwe versie van de tweede generatie Alfa Laval ThinkTop V50 en V70 sensor- en besturingsunits voor hygiënische afsluiters. In de ThinkTop IO-Link is een communicatieprotocol met Industry 4.0-compatibiliteit opgenomen, waardoor deze voorziet in een betere point-to-point communicatie tussen slimme hygiënische afsluiters en geavanceerde automatiserings-systemen. Dankzij de realtime data-uitwisseling, verbeterde diagnostiek en eenvoudigere configureer- en bestuurbaarheid kunnen afsluiters slimmer en flexibeler worden aangestuurd.

De nieuwe ThinkTop IO-Link sensor- en -besturingsunits voor afsluiters bieden ondersteuning voor slimme productiemethoden in uiteenlopende industrieën, zoals de zuivel-, voedingsmiddelen-, dranken-, persoonlijke verzorging- en farmaceutische industrie. Veel producenten stappen over op Industry 4.0-technologie vanwege de kwaliteits-, efficiëntie-, veiligheids- en concurrentievoordelen die deze standaard biedt.

“Het is opeens veel eenvoudiger om nuttige data te verzamelen, op te slaan, te analyseren en hiernaar te handelen,” vertelt René Stietz van Alfa Laval. “U profiteert van de finesse van de vernieuwde Alfa Laval ThinkTop en daarmee van nuttige voordelen zoals meer data, meer productiviteit en hogere opbrengsten.”

Alfa Laval kiest bij zijn sensor- en besturingsunits voor een evolutionaire benadering en de ThinkTop IO-Link vormt hierop geen uitzondering. Belangrijke nieuwe functies zijn onder andere: een snellere installatietijd dankzij de handige M12-connectoren en automatische registratie van de duur van de afsluiterslag; slimmere tijdsafstelling omdat prioriteit kan worden toegekend aan cruciale gegevens; eenvoudig vanaf een extern automatiseringssysteem gegevens en procesparameters te wijzigen; en een verbeterde opslag, beschikbaarheid en analyse van data.

De ThinkTop IO-Link voldoet, net zoals de ThinkTop V50- en V70-series, aan alle afsluitervereisten en is geschikt voor Alfa Laval DV-ST-afsluiters, vlinderafsluiters, afsluiters met enkele of dubbele zitting en speciale afsluiters.
Op de volgende link, komt u meer te weten over de Alfa Laval ThinkTop IO-Link:

Geschreven door

Alfa Laval Benelux B.V.

Dit is Alfa Laval Alfa Laval is actief op het gebied van Energie, Voeding, Water en Scheepvaart waar zij haar expertise, producten en service aanbiedt aan uiteenlopende industrieën in circa... Lees meer