Alfa Laval Brew 20

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Alfa Laval Brew 20

Na de introductie van een aantal grote separatoren gedurende het jaar 2018, introduceert Alfa Laval nu Brew 20, hun nieuwste centrifuge voor ambachtelijke brouwers. Brew 20 is compact, duurzaam en eenvoudig te installeren en creëert mogelijkheden voor zelfs de kleinste brouwerijen om een hoogwaardige bierfiltering en een hoger rendement te realiseren.

“We hebben Brew 20 speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de huidige brouwerijcafés en microbrouwerijen, gebaseerd op wat we hebben geleerd van de jarenlange nauwe samenwerking met ambachtelijke brouwers over de hele wereld,” zegt Joakim Gustafsson, Global Sales Manager Brewery bij Alfa Laval. “Voor deze brouwers biedt Brew 20 twee duidelijke voordelen: een hogere opbrengst door meer uit elke tank te halen en een superieure smaak en aroma voor hun bier.”

In tegenstelling tot filtratieoplossingen die vaak worden gebruikt voor clarificatie in kleinere ambachtelijke brouwerijen, is Brew 20 in staat om gist, hop en andere vaste deeltjes uit te filteren, zonder de vluchtige oliën uit hop en aroma’s te verwijderen. De centrifuge maakt het mogelijk om de productiecapaciteit met 15 tot 20% te verhogen zonder het aantal tanks uit te breiden, dankzij een snellere doorzet. Het gecombineerde resultaat betekent dat brouwers bier van hogere kwaliteit – en meer volume – zien van dezelfde ingrediënten die ze al gebruiken.

Sinds de eerste marktintroductie van schotelcentrifuges in 1883, heeft Alfa Laval een toonaangevende reputatie opgebouwd op het gebied van separatietechnologieën. Brew 20 bevat veel van de nieuwste innovaties van het bedrijf, inclusief de axiale hermetische afdichting. Dit unieke kenmerk minimaliseert het risico van opgeloste zuurstofopname aanzienlijk en beperkt het tot onder 10 ppb.

“De axiale hermetische afdichting is een grote verbetering ten opzichte van de hydro-hermetische afdichtingen die je aantreft op eerdere ontwerpen van biercentrifuges,” legt Gustafsson uit.

Ter ondersteuning van kleinere ambachtelijke brouwers die nieuw zijn in de schotelcentrifugetechnologie, heeft Alfa Laval een video gemaakt met antwoorden op veel gestelde vragen over separatie in het brouwerijproces. Nieuwsgierige bezoekers van de website zullen nuttige en beknopte informatie vinden over onderwerpen variërend van het gebruik van een separator voor het brouwen van donker bier, tot installatie en inbedrijfstelling en terugverdientijden van apparatuur.

“Veel brouwerijcafés en microbrouwerijen denken nog steeds dat centrifuges alleen voor de echt grote spelers zijn, maar met de huidige technologie is dat niet langer het geval,” zegt Gustafsson. “We hebben onze video gemaakt om het voor kleinere brouwerijen gemakkelijker te maken om de informatie te krijgen die ze nodig hebben om te begrijpen wat een centrifuge zal betekenen voor hun brouwerij, hun bier en hun bedrijfsresultaten.”

Geschreven door

Alfa Laval Benelux B.V.

Dit is Alfa Laval Alfa Laval is actief op het gebied van Energie, Voeding, Water en Scheepvaart waar zij haar expertise, producten en service aanbiedt aan uiteenlopende industrieën in circa... Lees meer