Airseal van Trelleborg Sealing Solutions

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Airseal van Trelleborg Sealing Solutions

De Airseal is een opblaasbare elastomeer statische afdichting die wordt geactiveerd door druk van binnenuit. Airseals kunnen in elke gewenste maat worden gevulkaniseerd.
De Airseal wordt gebruikt waar activeren en deactiveren van de afdichting vereist is en wordt o.a. ingezet bij het afdichten van deuren, luiken, wanden en ramen. De Airseals zijn verkrijgbaar in veel uiteenlopende profielen en materialen zoals EPDM, NBR, FKM en Silicone.

Trelleborg produceert Airseals voor hoge en lage druk toepassingen zowel extrusie profielen als handgemaakte, vezelversterkte profielen. De keuze van een profiel wordt gebaseerd op de specifieke technische eisen van de klant. Bij hoge drukken en veiligheidsrelevante applicaties adviseren wij vezelversterkte profielen. Deze zijn vezelversterkt met nylon, Dacron®, Nomex® of Kevlar®.

Airseals worden toegepast voor het overbruggen van tussenruimtes die kunnen variëren van 1 – 76mm. Ze worden vooral ingezet bij applicaties waar lucht-, geluid- en/of waterdichtheid noodzakelijk is. De profielen zijn leverbaar in rechte stukken, axiale uitzettingen en in- en uitwendige uitzettingen.

Voordelen:
-Leverbaar als extrusieprofiel of als handgemaakt vezelversterkt profiel
-Sneller en nauwkeuriger afsluiten van grote afdichtoppervlakken, ook bij openingen met ruime toleranties
-Een veilige afdichting onder druk
-Mogelijkheid voor automatische druk controle
-Er zijn geen eisen voor het tegenloopvlak
-Bij de vezelversterkte profielen is er een groot mechanisch draagvermogen
-Lange levensduur, zelfs bij frequente belasting

De toepassingsgebieden zijn zeer divers. Van apparatuur voor levensmiddelenverwerking tot nucleaire applicaties

Geschreven door

Trelleborg Sealing Solutions Netherlands B.V.

Middels ons uitgebreide leveringsprogamma kunnen wij u een complete oplossing aanbieden op het gebied van afdichtingen en lager materialen. Onze toepassingsgebieden vindt u in o.a.: Automotive, Hydraulische Cilinders, Pneumatiek, Voeding,... Lees meer