Adsorptieluchtdrogers Atlas Copco in duurzame uitvoering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Adsorptieluchtdrogers Atlas Copco in duurzame uitvoering

Atlas Copco heeft haar assortiment drogers uitgebreid met drie nieuwe series adsorptieluchtdrogers; gekenmerkt door een efficiënte werking, min. drukval en verlengde drogercycli. De drogers zijn geschikt voor toepassing in uiteenlopende industrieën waaronder elektronica, voedingsmiddelen en farmaceutica. Machines van het type CD 25+-145+ en CD 110+-300+ zijn heatless adsorptiedrogers. De derde reeks is de warmteregenererende BD 100+-300+ en is ontwikkeld met oog op efficiëntie en duurzaamheid.

De adsorptieluchtdrogers hebben een relatief laag energieverbruik dat samenhangt met o.a. het minimaliseren van de drukval. Zo blijven de drukvallen bij CD 110+-300+ en BD 100+-300+ reeksen onder 0,2bar(e)/2,90 psig.

Ook het optimaliseren van de regeneratiecyclus draagt bij aan een energiezuinige werking. Er is een dauwpuntafhankelijke omschakeling toegepast waardoor de drogercycli langer worden; zo kan men tot 90% energie besparen. Bij deze omschakeling meet de drukdauwpuntsensor het vochtgehalte in de perslucht, detecteert wanneer de actieve droogtoren verzadigd is en schakelt de functies van de twee droogtorens om op het beste tijdstip.

De CD+ drogers gebruiken een deel van de gedroogde lucht voor regeneratie van de torens, terwijl BD+ drogers voornamelijk omgevingslucht gebruiken. Doordat de CD+ geen omgevingslucht gebruikt, is deze geschikt voor toepassing onder gevaarlijke omstandigheden. De adsorptiedrogers zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden door de goed bereikbare inwendige componenten.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer