ADAM-5560CDS, PC Controller met PLC eigenschappen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ADAM-5560CDS, PC Controller met PLC eigenschappen
Article image of: ADAM-5560CDS, PC Controller met PLC eigenschappen

Toonaangevende industriële PC technologie en meer dan 25 jaar ervaring met I/O afhandeling vormen de basis van deze DIN-rail PC Controllers van Advantech. De laatste toevoeging in de serie Automation Controllers is de ADAM-5560CDS, nu beschikbaar is met Codesys versie 3.5

Met de IEC 61131-3 omgeving heeft u verschillende programmeertalen tot uw beschikking, waaronder ladderdiagram, functieblokken, instructiecode, Continuous Function Chart etc., welke door elkaar gebruikt kunnen worden.

Binnen de programmeeromgeving beschikt Codesys over krachtige visualisatiesoftware (TargetVisu) voor lokale visualisering en/of bediening. Een monitor kan eenvoudig via de VGA-poort op de controller worden aangesloten. Optioneel is het mogelijk om de controller van WebVisu te voorzien waarmee u eenvoudig middels een web browser toegang heeft tot de visualisatie. Zowel de TargetVisu als de WebVisu maken gebruik van dezelfde database als de Runtime waardoor dubbele adressering en typefouten tot het verleden behoren.

De 7-slots ADAM-5560 combineert de prestaties van een industriële PC met de robuustheid van een PLC. Het Windows CE gebaseerde systeem is voorzien van een Intel® Atom™ 1.1GHz processor en biedt features als watchdog timer, batterij back-up RAM geheugen en deterministische I/O. De aanwezige Ethernet- en geïsoleerde seriële poorten ondersteunen Modbus/TCP en Modbus/RTU.

Er zijn meer dan 20 verschillende I/O modules die toegepast kunnen worden in de ADAM-5560CDS. Dit aanbod bevat digitale- en analoge- in- en uitgangsmodules. Voor OEM-klanten die een betrouwbaar, robuust en prijstechnisch Codesys platform zoeken is de ADAM-5560CDS de ideale keuze.

Voor klanten die gebruik willen blijven maken van de Microsoft® Visual Studio.Net programmering is de ADAM-5560CE nog steeds beschikbaar met een complete set ontwikkeltools.

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer