Actieve opslagbunker met 8 M3 inhoud

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Actieve opslagbunker met 8 M3 inhoud

Opslag van slecht stromende producten in een standaard bunker of silo kan problemen geven doordat het product in de uitlooptrechter vast komt te zitten of met te kleine hoeveelheid uitstroomt.

De actieve opslagbuffer voorkomt deze problemen door de ingebouwde lintassen. De langzaam draaiende lintassen houden het opgeslagen product in beweging en transporteren het product horizontaal rond in de trog. Hierdoor is er ook altijd product ter plaatse van de uitloop of uitlopen aanwezig.
Onder de uitloop wordt een doseerschroef of kettingtransporteur geïnstalleerd die met de juiste capaciteit het product aan de opslagbunker onttrekt en naar de volgende processtap transporteert.

Het principe van de actieve opslagbunker is een lintmenger. Bij het mengen van producten draaien de lintassen met een hoog toerental en is de vulhoogte beperkt.

Zowel actieve bunkers als lintmengers kunnen in staal en RVS worden uitgevoerd en worden voorzien van koel- of verwarmingsmantel en desgewenst wegend worden opgesteld.

Geschreven door

JAVO Procestechniek

Lees meer