96 axiaal ventilatoren voor slachterij Mexico

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 96 axiaal ventilatoren voor slachterij Mexico

Met maar liefst 96 grote axiaal ventilatoren maakten we onlangs het verschil voor de bouw van een varkensslachterij in Mexico. Meer specifiek ging het om een invriestunnel waarin karkassen bewaard zouden worden. Onze klant was op zoek naar een maatoplossing voor zijn constructie, en vond deze in de axiale industrieventilatoren van Slingerland. Lees hieronder meer.

Axiale ventilatoren voor de slachtindustrie
Recent vormden onze axiale ventilatoren de oplossing voor een belangrijk project. Onze klant, één van ’s werelds grootste systeemleveranciers in de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie, scoorde een project in Mexico. De opzet? Er een grote varkensslachterij bouwen, inclusief invriestunnel om de karkassen in te vriezen.
De uitdaging zat erin grote axiaal ventilatoren te vinden die aan de wand gemonteerd konden worden. Zij zouden de lucht immers over een koelerblok trekken en in de invriestunnel met maar liefst 96 ventilatoren blazen.

Axiale ventilator behuizingen in eigen huis geassembleerd
Uiteindelijk vonden we voor deze klant de geknipte oplossing, die we volledig in eigen huis assembleerden. Een metaalbewerkingsbedrijf dat zich specialiseerde in het flenswalsen van behuizingen tot 2400 mm diameter, produceerde op onze specifieke aanvraag axiale ventilator behuizingen.

Samenstelling van de axiaal ventilatoren in kwestie
• Deze axiale ventilator behuizingen hadden een dikte van 4 mm, een inwendige diameter van 800 mm en een lengte van 300 mm. De motorsteun werd volledig aan deze behuizing gelast en had een dikte van 6 mm. Dit alles bestond bovendien uit standaard staal, dat naderhand thermisch verzinkt werd.
• Het ventilatorhuis was aan de ene zijde voorzien van een aanzuigconus, en aan de andere zijde een vlakke flens. Gezien ook alle bevestigingsmaterialen thermisch verzinkt werden, leenden de axiale industrieventilatoren zich dan ook voor temperaturen tussen -30 °C en + 40 °C.
• De waaier van de axiale ventilatoren werd gemaakt van 3 geprofileerde waaierbladen uit PAG en volledig gebalanceerd volgens G6.3. De waaiernaaf bestond dan weer uit onbehandeld gietaluminium en werd voorzien van een asgat van Ø28H7.
• Ook de motor van deze thermisch verzinkte axiaal ventilatoren was een specifieke uitvoering. Deze axiale industrieventilatoren werden immers voorzien van een 4-polige 4,5kW-motor van het merk WEG. Deze motor was een 3x460V 60Hz-uitvoering, voorzien van een B3-klemmenkast IP55, en de lagers hadden een isolatieklasse F.
• Verder had de motor van deze axiale ventilatoren stilstandverwarming, PTC-voelers voor elke fase en was hij bestand tegen bovengenoemde bedrijfstemperaturen. Ten slotte had hij een Labyrinth Taconite-asafdichting (betreffende de temperatuur van -30 °C), met laagtemperatuurvet Aeroshell 22/Mobil Polyrex EM.

Er waren in het totaal 4 koelcellen benodigd met elk 24 ventilatoren. Een zeer mooi project met in totaal maar liefst 96 axiale ventilatoren.

Nood aan axiaal ventilatoren voor een soortgelijke oplossing? Neem vrijblijvend contact op
Zouden onze axiaal ventilatoren ook de luchtkwaliteit in jouw bedrijf bevorderen? Dan zitten we graag met je samen tijdens een persoonlijke afspraak, waarin we samen de mogelijkheden doornemen. Of je nu axiale of andere industriële ventilatoren nodig hebt, wij staan voor je klaar met kwaliteit, vakmanschap en expertise. Neem dus gerust contact met ons op. Alvast tot snel!

Axiaal ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:96 axiaal ventilatoren voor slachterij Mexico

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer