90-160 kW olievrije schroefcompressoren 35% energiezuiniger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 90-160 kW olievrije schroefcompressoren 35% energiezuiniger

De nieuwste olievrije schroefcompressor van Atlas Copco uit de reeks ZR 90-160 VSD+ levert een energiebesparing op tot wel 35%. Dit nieuwe type compressor is daardoor veel duurzamer en geeft een snel rendement op de investering. Deze reeks olievrije schroefcompressoren is ideaal voor gebruik in de voedingsmiddelen- en dranken-, elektronica-, automobiel-, textiel- en farmaceutische industrie.

Innovatief compressorontwerp
De nieuwe, watergekoelde compressor is uitgerust met twee uiterst efficiënte permanentmagneetmotoren, doorontwikkelde schroefelementen, een nieuw koelerontwerp en een verbeterd besturings- en bewakingssysteem. De plug-and-play-compressor is geplaatst in een compacte, geluiddichte behuizing. Twee permanentmagneetmotoren (beschermingsklasse IP 66) vormen met de geavanceerde NEOS-frequentieregelaars van Atlas Copco de aandrijving van de compressor. Dankzij de twee motoren én een slim besturingsalgoritme kunnen beide compressie-elementen met twee verschillende toerentallen draaien. Met de geïntegreerde frequentieregeling wordt het vermogen aangepast aan de werkelijke luchtbehoeften en neemt het energiegebruik af, wat resulteert in lagere energiekosten en vermindering van de milieueffecten
Het ontwerp en de afdichting van de ventilatiekamer zorgen voor een fysieke scheiding tussen de olie- en luchtcircuits, waardoor elke risico op olie in de persluchtkamer wordt voorkomen. De compressoren uit deze reeks leveren 100% olievrije perslucht volgens ISO 8573-1 klasse 0 (2010).

Geavanceerde compressorbesturing en -bewaking
De NEOS-frequentieregelaar communiceert rechtstreeks met de nieuwe, gebruiksvriendelijke besturingssysteem van de compressor, de Elektronikon® Mk5 Touch.
De Elektronikon Mk5 Touch bevat waarschuwingsindicaties, onderhoudsschema’s en online visualisatie van de conditie van de machine. Het bewakingsprogramma Smartlink is standaard geïntegreerd. Met dit online systeem worden de parameters van de compressor weergegeven en bewaakt. Het maakt een analyse van het complete persluchtsysteem mogelijk en helpt bij het plannen van preventief onderhoud.

Gegarandeerd dauwpunt van -40°C
De nieuwe ZR-compressor is beschikbaar met of zonder geïntegreerde droger. De uitvoering met de heath of compression droger uit de MDG-serie zorgt voor een stabiel en gegarandeerd drukdauwpunt van -40°C. De persluchtdroger gebruikt de compressiewarmte voor het drogen van het droogmiddel en gebruikt zo amper energie. Het zeer lage dauwpunt voorkomt bacteriegroei hetgeen cruciaal is bij voedselverwerkende processen.

Maximale uptime
Een maximale uptime van de schroefcompressor en trommeldroger is gegarandeerd met een Total Responsibility-plan, waarbij de volledige verantwoordelijkheid voor het reguliere onderhoud, de upgrades, reparaties en het verhelpen van eventuele storingen bij Atrlas Copco ligt.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer