5in1 Pegasus Menger van Dinnissen bekroond met Innovator-status

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 5in1 Pegasus Menger van Dinnissen bekroond met Innovator-status

De nieuwe 5in1 Pegasus Menger van Dinnissen is door de jury van de Process Innovatie Prijs 2012 bekroond met de Innovator-status, wegens het innovatieve karakter van deze multifunctionele machine en de economische waarde voor de gebruiker. Met de 5in1 Pegasus Menger kunnen in één installatie vijf processtappen worden uitgevoerd: mengen, vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren. Andere voordelen zijn de energiebesparing en de snelle reiniging van het productieproces. Zo kan men met één investering, uiteenlopende producten produceren.

Mengen, vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren met één investering
Er kunnen tot 18 verschillende vloeistoffen, zoals oliën en aroma’s, in de menger worden gesproeid. De fijn vernevelde vloeistofdeeltjes vermengen zich homogeen met de opgeworpen droge grondstoffen. Met de vacuümfunctie kunnen aangebrachte vloeistoffen snel tot diep in de korrel worden gezogen. Het is zelfs mogelijk om meerdere laagjes op korrels en geëxtrudeerde producten aan te brengen en om te variëren met het vacuüm proces. Van dezelfde vacuümfunctie wordt ook gebruikt gemaakt bij het droogproces. Daardoor kan bij lage temperaturen vocht worden onttrokken aan producten terwijl de smaak, kleur en de functionele werking van stoffen, zoals vitaminen en enzymen wordt behouden. Producten waarbij een extra hoge graad van hygiëne is vereist, kunnen in de menger een speciale warmtebehandeling met stoom ondergaan. Zo worden micro-organismen tijdens het mengproces gedood. Ten slotte is het mogelijk om producten een innovatieve finishig touch te geven. Op poeders, korrels en granulaten wordt een zure poeder aangebracht waarna een behandeling met stoom volgt. Hierdoor krijgt het product een aangenaam fris-zuur smaakeffect.

De 5in1 Pegasus® Menger is vooral interessant voor het snel, efficiënt en homogeen produceren van gearomatiseerde producten met een hoge hygiëne-eis en een friszure smaaksensatie zoals thee, cereals, (krokante) zoetwaren en snacks. Het tegelijkertijd uitvoeren van vijf processtappen in één compacte mengunit vergt een aanzienlijke lagere investering en minder bedrijfsruimte. De 5in1 Pegasus Menger is energiezuinig en levert voordelen op bij het snel en grondig reinigen van het productieproces.

Geschreven door

Logo van:5in1 Pegasus Menger van Dinnissen bekroond met Innovator-status

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer