5 karakteristieken die de verpakking van poeders bepalen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
47 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 5 karakteristieken die de verpakking van poeders bepalen

Zoekt u een verpakkingsoplossing voor poeders? Dan zijn er 5 karakteristieken waar u rekening mee moet houden.
Het ene poeder verpakken is het andere niet. Wat bepaalt uw keuze?

– Het type poeder: er bestaan zware en lichte poeders, eerder plakkende poeders en heel luchtige poeders. Andere poeders zijn dan weer hygroscopisch, wat betekent dat zij gemakkelijk vocht opnemen.

– Type dosering: poeder doseren gaat vaak het best met een schroefdosering. Daarnaast is een dubbele of verticale dosering ook mogelijk.

– Materiaal van zakken: zakken gevormd uit buisfolie worden vaak gekozen, maar ook openmond- en ventielzakken zijn goede opties.

– Soorten ontluchting: kiest u voor een papieren zak met liner, dan ontlucht de zak zichzelf al goed. Bij kunststof zakken is het belangrijk om de zakken zoveel mogelijk te ontluchten vooraleer ze gesloten worden.

– Ontstekingswaardes van poeder: bepaalde poeders kunnen ontsteken en als het ware een ontploffing veroorzaken. Verpakkingsmachines kunnen hierop worden afgestemd door geplaatst te worden in afgeschermde ruimtes, voorzien te worden van extra afzuiging en door het gebruik van ATEX-componenten.

Ausloos helpt u graag om uw poeders correct, compact en veilig te verpakken. Zij hebben jarenlange ervaring in het verpakken van de meest diverse poeders.

Geschreven door

Logo van:5 karakteristieken die de verpakking van poeders bepalen

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer