24X Axiaal ventilator voor een vissersschip

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 24X Axiaal ventilator voor een vissersschip
Article image of: 24X Axiaal ventilator voor een vissersschip
Article image of: 24X Axiaal ventilator voor een vissersschip
Article image of: 24X Axiaal ventilator voor een vissersschip
Article image of: 24X Axiaal ventilator voor een vissersschip
Article image of: 24X Axiaal ventilator voor een vissersschip

Recent stalen onze axiale industrieventilatoren de show. Onze klant, één van ’s werelds grootste systeemleveranciers voor de voedingsmiddelen, dranken- en farmaceutische industrie, had namelijk een project gescoord om een vissersschip of crab trawler te voorzien van koeling. En daarvoor riep hij de hulp van Slingerland in!

Thermisch verzinkte axiaal ventilatoren voor een optimale koeling
Met onze axiaal ventilatoren slaagden we er in een aanzienlijke bijdrage te leveren. In veel landen zijn vis en krab namelijk enkele van de belangrijkste bronnen van eiwitten. Om deze belangrijke voedingsbronnen veilig te stellen, zijn er dan ook veel crab trawlers aan het werk in de verschillende oceanen. Na het binnenhalen van de gevangen krab op zo’n trawler, dient deze zo snel mogelijk verwerkt en ingevroren te worden. Goede koeling is dus van essentieel belang, en daarin spelen onze thermische verzinkte axiaal ventilatoren een grote rol.

Voor het koel-vriessysteem van maar liefst 3 trawlers was onze klant specifiek op zoek naar axiaal ventilatoren geschikt voor een bedrijfstemperatuur van -33°C t/m +5°C. Uiteraard moesten deze industriële ventilatoren bestand zijn tegen het agressieve zeeklimaat, met inbegrip van de benodigde maritieme keuringen. En dus gingen we aan de slag!

Axiale ventilatoren op maat van je project? Wij verzorgen ze voor jou
Uiteindelijk leverden we bij Slingerland exact datgene waar onze klant naar zocht. De axiaal ventilatorhuizen in kwestie werden volgens onze exacte aanwijzingen geproduceerd met een wanddikte van 3mm, een inwendige diameter van 500mm en een hoogte van 200mm. De motorsteun van deze axiale ventilatoren werd volledig aan de behuizing gelast, met een dikte van 6mm, en het ventilatorhuis werd als geheel weer thermisch verzinkt (volbad verzinkt).

Verder werd het ventilatorhuis aan één zijde voorzien van een aangerolde aanzuigconus en aan de andere zijde een vlakke flens met gatenpatroon. De ventilatorwaaier werd dan weer gemaakt van 5 geprofileerde waaierbladen uit PAGI, met een hoge efficiëntie en laag geluidsniveau. De naaf werd geproduceerd uit gietaluminium en de waaier volledig gebalanceerd volgens G6.3. Alle bevestigingsmaterialen waren RVS uitgevoerd, en ook voor temperaturen van -40°C tot en met +40°C bleken onze axiaal ventilatoren geschikt.

Ook voor een maritieme omgeving zijn onze industriële axiaal ventilatoren geschikt
Ook voor de motor was een speciale uitvoering nodig, daar deze geschikt moest zijn voor continubedrijf op -33°C in een maritieme omgeving. De axiaal ventilatoren werden daarom voorzien van een 4-polige 2,2kW motor van het A-merk WEG. Deze motor was een 3x460V/60Hz-IP55 uitvoering, geschikt voor een omgevingstemperatuur van -40°C tot en met 45°C. Ten slotte had hij bijkomende opties, zoals een PTC-voeler per fase, stilstandverwarming, labyrintafdichting, as- en bevestigingsmaterialen uit RVS316, een aluminium koelwaaier, speciaal vet en C5-painting plan.

Uiteraard werden ook de nodige maritieme keuringen voorzien, zoals RMRS en BV. Vervolgens assembleerden we de axiale ventilatoren in eigen huis en testten ze uitvoerig. De conclusie? Het plaatje klopte.

Laat onze axiale of andere industrieventilatoren ook jouw project vervolledigen
Klinken thermisch verzinkte axiale ventilatoren als exact datgene wat jouw bedrijf wel kan gebruiken? Of heb je een bepaald project in gedachten waarvoor je een andere soort industriële ventilatoren nodig hebt? Wij zitten graag vrijblijvend met je samen om persoonlijk de mogelijkheden te overlopen. Neem dus gerust contact op voor meer!

Axiaal ventilatoren icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:24X Axiaal ventilator voor een vissersschip

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer