Nieuwe Lödige menger voor frictiemateriaal

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Lödige menger voor frictiemateriaal

Lödige Maschinenbau GmbH presenteerde op de Solids in Dortmund zo’n 70 jaar na de patentering van haar ploegschaarmenger, een nieuw model dat specifiek is ontworpen voor de menging van grondstoffen voor vezel versterkte rem- en frictiecomposieten in de automobielindustrie.

De nieuwe menger verwerkt grondstoffen met zeer uiteenlopende stortdichtheden: poeders, fijne kristallijne materialen, harsen en een vezelige aramide-pulp. Het is daarbij van groot belang dat met name de vezelige pulp homogeen over het mengsel wordt verdeeld. Hiertoe is een krachtige installatie ontworpen met een specifieke mengprincipe dat segregatie uitsluit. Stervormige choppers dispergeren de vezels zonder deze te beschadigen.

De mengwerktuigen homogeniseren het mengel zodanig dat binnen 6 tot 8 minuten en zonder significante warmteontwikkeling een vrij stromend eindproduct ontstaat waarmee persgereedschappen eenvoudig kunnen worden gevuld. Bij de verwerking van warmtegevoelige harsen kan de menger worden gekoeld of verwarmd.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe Lödige menger voor frictiemateriaal

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer