Wintertips voor uw persluchtinstallatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Wintertips voor uw persluchtinstallatie

Met volgende tips van Atlas Copco maakt u uw machinepark winterklaar.

» Controleer de leidingen en condensaataflaat van de compressor, controleer op eventuele olie-, water- of luchtverliezen en reinig de filters

» Daarnaast is een vorstvrije compressorruimte cruciaal! Het beschermt uw condensaatbehandelingsapparatuur en onderdelen die vocht of condens kunnen bevatten. Bovendien voorkomt het dichtgevroren leidingen en vocht in perslucht.

» In de compressorruimte moet u streven naar een temperatuur van minimaal 4 graden. Om te zorgen dat de temperatuur hier niet onder komt – en zeker niet onder nul – kunt u de ventilatieopeningen in de ruimte sluiten. Zo blijft de warmte aanwezig en houdt de compressor zichzelf warm. Zorg wel voor ventilatie om een gezonde temperatuur te behouden van maximaal 30 graden.

» Ook is het raadzaam – mede vanuit duurzaam oogpunt – om met de warmte van uw compressorinstallatie andere ruimtes te verwarmen. Dit kan eenvoudig door wisselkleppen te installeren in de ducting en deze naar binnen te laten blazen.

Natuurlijk is een regelmatig onderhoud de beste manier om uw installatie altijd optimaal te laten presteren!
Wilt u meer informatie over het winterklaar maken van uw compressorruimte of maakt u graag een afspraak met een van onze gespecialiseerde Service Engineers? Neem contact met ons op!

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer