West Control Solutions Pro-EC44 regelaar

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: West Control Solutions Pro-EC44 regelaar

De Pro-EC44 biedt een intuïtieve en eenvoudig te gebruiken temperatuurregeling

Isotron Systems lanceert een nieuwe procesregelaar van West Control Solutions. Deze gebruiksvriendelijke regelaar heeft een intuïtieve tekstgebaseerde mens-machine interface (HMI). Personeel van ieder niveau kan daardoor de regelaar eenvoudig instellen en bedienen. De configuratiesoftware, met simulatiefunctionaliteit, geeft de engineer de unieke mogelijkheid om de functionaliteit van de regelaar optimaal te benutten.

De Pro-EC44 is uitgerust met twee PID-algoritmes waardoor de regelaar gebruikt kan worden in applicaties waarbij twee verschillende temperaturen onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden.

Door de universele ingangen kan deze regelaar ook worden ingezet bij processen waarbij twee verschillende eenheden zoals luchtvochtigheid en druk geregeld moeten worden. De regelaar heeft de belangrijke eigenschap dat er meerdere productieprogramma’s of segmenten van productieprogramma’s afgelopen kunnen worden waarbij gebruik gemaakt kan worden van 5 verschillende PID regelinstellingen waardoor per product of programmasegment een optimale regeling kan worden gegarandeerd. Dit komt de kwaliteit van het product ten goede!

De PRO-EC44 heeft daarnaast de mogelijkheid om toepassingen met een hoge thermische vertraging, ook dode tijd genoemd, via een cascaderegeling onder controle te houden. Bovendien ondersteunt deze regelaar een regeling met stoichiometrische mengfactor voor het regelen van een exacte mengverhouding van lucht en gas in een brander applicatie.

Alle bovengenoemde eigenschappen kunnen via een interactieve helder twee kleuren LED-display worden ingesteld. De kleur van het display verandert automatisch als er een vooraf gedefineerde alarmstatus ontstaat. Via de USB-aansluiting aan de voorzijde kunnen eenvoudig configuratiebestanden in/uit de regelaar worden gedownload of ge-upload.

Configuratie- en simulatiesoftware, BlueControl©
De configuratie- en simulatiesoftware, BlueControl©, maakt het zeer eenvoudig om configuraties en recepten te maken, te beheren en te downloaden naar de regelaar. Dit versnelt het wisselen van productieprocessen waarbij u tijd en geld spaart.

De Pro – EC44 is ideaal voor verschillende regeltoepassingen zoals:
-klimaatkamers,
-industriële ovens,
-koelsystemen,
-laboratorium- en testapparatuur,
-regelingen in de voedsel- en drankenindustrie en
-vele andere simpele en complexe regeltoepassingen.

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer