Weegversterker met digitale en analoge uitgangen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Weegversterker met digitale en analoge uitgangen

Merk/type: Weightec 341 AD

De Weightec 341 AD is een uitbreiding van de reeds bestaande 341 A. Door toevoeging van een extra microprocessor is, behalve de analoge uitgang (V en mA), nu een full duplex digitale uitgang beschikbaar met een oplossend vermogen van 19, 18 of 15 bit (max 1:400.000) bij een loadcell ingangssignaal van 0 – 2 mV/V. De zendsnelheid is instelbaar van 31 Hz tot 0,25 Hz en kan op continu uitzendend, of op een of meerdere uitzendingen per opvraag worden ingesteld. Aan- en uitzetten van de communicatie kan ook vanuit de aangesloten computer.
Ook kan via deze opdrachten worden nulgesteld (met stilstandcontrole), en worden omgeschakeld van gewichtswaarden (kg) naar gewichtstoe- of afname per seconde (kg/sec).
De uitzending is RS232 of Current Loop (galvanisch gescheiden) met een busmogelijkheid van max. 15 andere versterkers.
De 341 AD heeft instelbare demping en een test loadcell simulator.
Alle hardware instellingen zijn digitaal, er zijn geen potmeters. Alle in- en uitgangen zijn kortsluitvast.
De loadcell aansluiting is 4- of 6-draads met sense return systeem, minimum ingangsimpedantie 43 Ohm.
De loadcells worden gevoed met 3 VAC 184 Hz sinusvormige wisselspanning, waardoor lange verbindingskabels en thermokoppels in geschroefde verbindingen geen invloed op het weegsignaal kunnen uitoefenen.
De uitvoering 341-4 AD heeft een ingebouwde junctionbox voor 4 loadcells in 4- of 6-draads systeem, inclusief hoekcorrectie instelling per loadcell.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark