Weegversterker

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
41 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Weegversterker

Merk/type: Weightec 341 AD

De Weightec 341 AD is een uitbreiding van de bestaande 341 A. Door toevoeging van een extra microprocessor is, behalve de analoge uitgang (V en mA), nu een full duplex digitale uitgang beschikbaar met een oplossend vermogen van 19, 18 of 15 bit (max 1:400.000) bij een loadcell ingangssignaal van 0 – 2 mV/V. De zendsnelheid is instelbaar van 31 Hz tot 0,25 Hz en instelbaar op continu zendend, of op een of meerdere uitzendingen per opvraag . Aan- en uitzetten van de communicatie kan ook vanuit de aangesloten computer plaatsvinden.
Via deze opdrachten kan worden nulgesteld (met stilstandcontrole), en worden omgeschakeld van gewichtswaarden (kg) naar gewichtssnelheid (kg/sec).
De uitzending is RS232 of Current Loop (galvanisch gescheiden), ook in een bus met max. 15 andere versterkers.

De 341 AD is uitgevoerd met instelbare demping en een loadcell simulator voor het testen van de hele versterker.
Alle hardware instellingen zijn digitaal, zonder potmeters. Alle in- en uitgangen zijn kortsluitvast.
De loadcell aansluiting is 4- of 6-draads met sense return correctie van temperatuurafwijkingen in de verbindingskabel, ingangsimpedantie > 43 Ohm.
De loadcells worden gevoed met 3 VAC 184 Hz sinusvormige wisselspanning, waardoor lange verbindingskabels en thermokoppels in geschroefde verbindingen geen invloed op het weegsignaal uitoefenen.
De uitvoering 341-4 AD heeft een ingebouwde junctionbox voor 4 loadcells in 4- of 6-draads systeem.

Geschreven door

Weegtechniek Holland B.V.

Lees meer