WAM slijtbochten voor premixen in de veevoeder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: WAM slijtbochten voor premixen in de veevoeder

Al meer dan 45 jaar is WAM actief in de bulkhandling. In deze periode zijn er in het programma van WAM diverse producten toegevoegd die betreffende innovatie direct een voordeel hebben opgeleverd. Eén van die artikelen is de grote-radius slijtbocht Extracurve®.

De Extracurve® is zeer geschikt voor het verwerken van abrassieve poeders en granulaten in dilute phase pneumatische transportsystemen met een druk tot maximaal 1.5 barg. Zeker in de veevoeder sector zijn de reacties positief te noemen omdat er in vele gevallen al jaren naar een oplossing wordt gezocht tegen slijtende bochten.

De Extracurve® heeft een radius van 90 graden en is vervaardigd uit innovatief slijtvast SINT polymeer waarvan het ontwerp en de samenstelling door WAM zelf is ontwikkeld. Het polymeer is zachter dan metaal waardoor de energieke impact enigszins wordt geabsorbeerd en de wrijvingscoëfficiënt veel lager is dan op metaal.

Een ander groot voordeel t.o.v. metalen bochten is de montage van de Extracurve®. De flexibiliteit en het aanpassingsvermogen maken het positioneren veel eenvoudiger, terwijl de duurzaamheid aanzienlijk is verbeterd. De bocht is ook in rechte stukken verkrijgbaar.

De kenmerken van de Extracurve®

– Diameters 50, 80 of 100mm
– Antistatisch en slijtvast
– FDA versie in Food-Grade SINT®AL
– Deelbare PN flenzen
– Lage kosten voor installatie
– Radius 90 graden
– Laag geluid niveau en gewicht

Geschreven door

Logo van:WAM slijtbochten voor premixen in de veevoeder

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer