Vrachtwagenchauffeurs laden zelfstandig hun vrachtwagen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
52 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vrachtwagenchauffeurs laden zelfstandig hun vrachtwagen

Satic-Minera heeft samen met Motogroup een autonoom systeem ontwikkeld waarbij de vrachtwagenchauffeurs volledig zelfstandig hun vrachtwagens met cement kunnen laden. Deze installatie is gebouwd bij hun klant Carro-Bel. Satic-Minera is actief als leverancier van granulaten op de Belgische markt. Het productgamma omvat alle soorten zand, grind, cement en steenslag, die geleverd kunnen worden per schip of per vrachtwagen. Satic handelt voornamelijk in steenslag en Minera, de zustermaatschappij van Satic, in zand en grind.

Carro-Bel Group is gespecialiseerd in chapewerken, vloerisolatie en pleisterwerken. Continu rijden er vrachtwagens op en neer om cement op te halen. Vroeger moesten chauffeurs zich aanmelden en was er continu iemand aanwezig om de belading van de vrachtwagens te kunnen voorzien. Nu kunnen de vrachtwagenchauffeurs volledig zelfstandig hun vrachtwagen laden. Dit heeft gezorgd voor een grote tijd– en kostenbesparing. Extra robuuste Muhr beladingsbalg Satic-Minera heeft sinds kort een tweede silo met beladingsbalg geplaatst bij Carro-Bel Group om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag van hun klanten.

Hierbij heeft Motogroup in samenspraak met Satic-Minera, gekozen voor een Muhr beladingsbalg. Enkele jaren geleden had Motogroup reeds een andere balg geplaatst. Deze beladingsbalg heeft regelmatig onderhoud nodig omdat het cement verhardt en vast blijft zitten in de balg. Er ontstaat ook veel schade door verkeerde manipulatie. De nieuwe beladingsbalg is robuuster dan het vorige systeem. Om het verharden van het cement door de regen tegen te gaan heeft Motogroup de beladingsbalg onder een afdak geplaatst.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer