Vrachtvervoer via waterwegen heeft wind in de zeilen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vrachtvervoer via waterwegen heeft wind in de zeilen

Riverdating, de internationale conventie die de professionals van riviertransport bij elkaar brengt, vindt plaats in Parijs op 7 december 2011. Het evenement is onmisbaar op de agenda van de logistiekers die opteren voor vrachtvervoer via waterweg.

Riviertransport heeft wind in de zeilen

Waterwegen zijn de natuurlijke verbindingstekens tussen economische beken. Rivierhavens hebben een sterke aandrijvingskracht voor het economisch leven van een regio. De Autonome Haven van het Centrum en het Oosten (PACO) in La Louvière werd gesticht in 1999 en beheert de infrastructuren gelegen aan de waterwegen van de Belgische provincie Henegouwen.

Competentie in hef- en hijstechniek

Voor de behandeling van lokaal geproduceerde staalproducten heeft PACO het logistieke platform Garocentre uitgerust met een portaalbrug waarvoor een beroep werd gedaan op de competentie van het engineeringsbureau EPPE op het gebied van hef- en hijstechniek. EPPE heeft namelijk een H-vormig hijsjuk voor een hefmagneet en een bobijntang geleverd voor de handling van slabs en coils.

Het engineeringsbureau EPPE is de exclusieve vertegenoordiger voor Frankrijk en de Benelux van de Italiaanse fabrikant Slingofer die gespecialiseerd is in de bouw van kwalitatief hoogstaand hef- en hijsgereedschap voor staalproducten.

Geschreven door

EPPE

EPPE biedt trilapparatuur, magnetische scheiders en detectors voor integratie in gevarieerde industriële processen zoals de voedingsmiddelen- en veevoederindustrie, staalindustrie, delfstofwinning, beton- en cementproductie, energiesector, recycling en milieuparken, enz. Een heel... Lees meer