Vortex Koelsystemen met Loc-Line

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vortex Koelsystemen met Loc-Line

Ter completering van een systeem met AFECO Vortex Spotkoeling staat nu het volledige assortiment van Loc-Line® ter beschikking. Loc-Line® is marktleider en levert een compleet pakket blaasmonden & appendages (nippels, kogelafsluiters, verlengstukken e.d.), welke allen gekoppeld worden door modulaire slangdelen. De flexibele slang is stijf buigbaar en blijft in iedere positie staan. Hierdoor kan de koude luchtstroom exact worden gericht op het te koelen voorwerp. Naast luchttoevoer is het systeem ook bijzonder geschikt voor het verwijderen van rook en stof (blazen of zuigen), en kan als derde arm worden gebruikt.
Vortex Spotkoelers

Onderhoudsvrij alternatief zonder schadelijke koelmiddelen – De traploos instelbare Vortex buizen en spotkoelers zijn ideaal om in te zetten bij onder meer machinale bewerkingen en puntkoeling van onderdelen en industriële processen. Leverbaar met flexibele koelluchtverdeelset en een magneetvoet voor eenvoudige bevestiging.

Instelling temperatuur / Koude lucht fractie: Het instellen van een Vortex buis is eenvoudig: Temperatuurvoeler in de koude luchtstroom houden en de gewenste temperatuur d.m.v. het regelventiel aan de warme luchtzijde instellen. De werking van de Vortex buis wordt beïnvloed door de aangelegde tegendruk aan de koude luchtzijde. Een tegendruk van 0,1 Bar(O), verandert het koelvermogen niet. Een tegendruk van 0,3 Bar(O) verlaagt de uitgaande temperatuur met ca. 2,8º C.

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Productieoptimalisatie, Luchtmessen & Vortex Schakelkast Koelers: FIKTECH – Fikkers Industriële Knowhow & Techniek – heeft ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van technische problemen in praktisch alle industrieën. FIKTECH... Lees meer