Voorkom boetes voor gebreken aan uw weegsysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Tot 1 juli 2017 was het toezicht door de overheid in Nederland gratis. Dat wordt nu anders. Onder het motto: “de overtreder betaalt” krijgt u, na een geconstateerde overtreding, de rekening voor de herkeuring.

Wat moet u in voorkomende gevallen doen? Bij een gebleken overtreding krijgt u van het Agentschap Telecom een waarschuwing. U geeft ons opdracht uw PENKO systeem te herstellen. Na reparatie krijgt u van ons, als erkende keurder, een verklaring dat het instrument in orde is. Daarmee meldt u uw weegsysteem bij het Agentschap gereed. Let u erop dat uw melding tijdig, volledig en met de juiste inhoud moet zijn. Zo blijven uw kosten beperkt tot de administratieve afwikkeling.

Verstandig is het natuurlijk dit te voorkomen door ons tijdig een tekortkoming te laten herstellen. Of, nog beter, ons aan de hand van een onderhoudscontract, preventief op te laten treden.

Geschreven door

Logo van:Voorkom boetes voor gebreken aan uw weegsysteem

PENKO Engineering B.V.

PENKO Engineering B.V. legt zich toe op het ontwikkelen, maken en technisch ondersteunen van bijzonder betrouwbare weeginstrumenten en besturingen, werkend met hoge snelheid, hoog inwendig oplossend vermogen en een hoge... Lees meer