Verder Scientific gelanceerd

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verder Scientific gelanceerd

Recent werden een aantal bedrijven samengebracht in de Scientific Divisie van de Verder Groep.

De Nederlandse technologiegroep Verder met wereldwijd meer dan 800 medewerkers, is samengesteld uit verschillende divisies, met elk hun kernactiviteit: de Scientific Divisie voor laboratorium-apparatuur en de Liquids Divisie voor vloeistofpompen.

Retsch en Retsch Technology waren sinds vele jaren onderdeel van de Laboratorium-afdeling van de groep. Afgelopen jaar werden de firma`s Eltra en Carbolite, samen met andere bedrijven geïncorporeerd in de divisie Verder Scientific , waarmee een goede complementariteit bekomen wordt binnen het laboratorium en analytische productengamma.

Begin jaren 80 leidde de ontwikkeling van hun eerste analysetoestel voor koolstof en zwavel tot de oprichting van Eltra. Geleidelijk ontwikkelde Eltra tot één van de marktleiders in element-analysers voor snelle en accurate metingen van koolstof, waterstof, zuurstof, stikstof en zwavel.

Carbolite is de wereldbefaamde Britse fabrikant van elite laboratorium kamer/box en buis-ovens en industriële ovens tot 1800°C alsook van incubatoren/broedstoven. Ze kunnen worden ingezet in talloze toepassingen met hittebehandeling, maar ook in pilootinstallaties of voor het standaardiseren van thermische meetapparatuur.

In de Benelux worden de merken Retsch , Retsch Technology en Carbolite vertegenwoordigd door Verder NV uit Aartselaar (BE), terwijl de distributie van de Eltra producten behouden blijft bij XTac Analytical bv uit Leiden (NL).

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer